Gelukkige overwinning FC Trias

Zondag 16 oktober speelde FC Trias haar 2e wedstrijd thuis op het vertrouwde Huitinkveld. Luctor et Emergo was de tegenstander uit Almelo. Wederom een tegenstander die totaal nieuw is voor FC Trias. Luctor dat in de jaren 2011 t/m 2018 vooral in de 2e klasse speelde, speelde ook zelfs nog in de 1e klasse. Nu speelt het vooral de laatste jaren in de 3e klasse.

FC Trias was volledig. Hierbij kunnen we vermelden dat Wiebe ook weer volledig is hersteld van zijn blessure en derhalve voor het eerst weer bij de selectie zit. Melvin was naar aanleiding van zijn 2 gele kaarten geschorst dus toverde Yassin een iets andere opstelling uit zijn hoed dan de laatste wedstrijden. Met deze opstelling begon FC Trias heel aardig aan de wedstrijd. Gelukkig vandaag ook voor het eerst in deze competitie een tegenstander die probeert te voetballen en niet de bus parkeert. Daarom legden beide ploegen een aardige wedstrijd op de mat voor de aanwezige toeschouwers. Een wedstrijd dat in een hoog tempo gespeeld werd waardoor er enorme ruimtes ontstond. Ook een wedstrijd dat aan beide kanten nogal balverlies opleverde. Maar de spanning zat aan het einde van de wedstrijd.

FC Trias scoorde in de 18e minuut. Een plaatje van een aanval waarbij alles klopt. Captain Justin liet een perfecte lange bal van zijn voet vertrekken op Robin. Robin behield het overzicht. Zijn lage voorzet werd door Melvin met de meeste precisie bij Camiel neer gelegd. Waar iedereen de bal blind op zijn wreef had genomen deed Camiel dit niet. Hij plaatste met de binnen kant voet de bal precies in het doel en liet de goede keeper van de bezoekers volstrekt kansloos. Hierna creëerden beide ploegen niet echt veel kansen. Echter in de 34e minuut was Luctor voor het eerst echt gevaarlijk. Gelukkig belandde de bal buiten bereik van Mathijs op de paal. FC Trias kreeg nog wel 2 kansen om voor rust de score op de voeren. Maar Melvin en Antoine lukte het niet om op de juiste manier af te ronden. Derhalve een verdiende ruststand van 1-0 voor FC Trias.

Zonder te wisselen had FC Trias direct na rust op 2-0 moeten komen. Een goed lopende aanval over verschillende schijven bracht Melvin alleen voor de keeper. Maar Melvin miste hopeloos. Hierna zocht Luctor steeds meer de aanval. Vooral over rechts waar de rechtsbuiten zoveel naar het centrum trekt dat de back constant op kwam. En vanaf die kant kwam ook de 1-1. Echter hier ging duidelijk een overtreding aan vooraf waardoor Camiel zijn verdedigende werk niet kon doen. FC Trias had het toen even lastig. Gelukkig miste de spits van de bezoekers even later een kans anders had FC Trias in de achtervolging gemoeten. Maar zover kwam het niet. Camiel liet nog een vlammend schot zien maar deze ging over. Later stuurde Menno nog een bal richting de kruising maar deze werd prachtig gepakt door de keeper. En toen kwamen de laatste 18 minuten die zeer spannend werd. We schrijven 80e minuut. Ik schrijf 18 minuten nog, maar daar zit welgeteld 8 minuten blessure!!! tijd bij. Tijd die FC Trias achteraf prima uit komt maar waar de scheidsrechter die 8 minuten vandaan toverde zijn we niet achter gekomen. Maar eerst minuut 81. Een cornerbal van Menno gaat naar een duel in het strafschop gebied omhoog. Met een perfecte smash sloeg een verdediger de bal van de doellijn. Werkelijk iedereen zag het behalve op dat moment de belangrijkste man, de scheidsrechter. Na afloop gaf hij aan dat ie in de zon keek en daardoor het voorval had gemist. De volgende cornerbal kopte Wiebe via de grond net over. Waar niemand meer op 3 punten had gerekend kwam deze er toch. In minuut 95 zagen we Cornelis toch vandaag nog. En werd hij ons goudhaantje. Nu liet hij de keeper wel kansloos en won FC Trias de wedstrijd. Misschien was een gelijkspel verdiend geweest maar dat zal FC Trias werkelijk een worst zijn. Als je in de slotfase de wedstrijd kunt beslissen zijn dit de mooiste momenten. Dat de scheidsrechter nog 3 minuten liet doorspelen was nu geen probleem voor FC Trias omdat het niet meer in de problemen kwam.

Komende zondag komt AZC uit Zutphen op bezoek. De 2e klasser speelt een bekerwedstrijd tegen ons vlaggenschip. Aanvang gebruikelijk tijd 14.00 uur

Op de bank zaten naast de technische staf en de wisselspelers ook twee spelertjes van de week: Sybren ten Bokkel en Levi Duvigneau, beide van onze JO10-2. Sybren en Levi hebben de aftrap verrichten met ballen beschikbaar gesteld door Memelink Bouwwerken, Bliksems en Tolkamp Keukens & Badkamers.

Regio Internet TV Winterswijk-Aalten maakte de volgende reportage van de wedstrijd:

Scroll naar boven