Geslaagde crossloop en nieuwjaarsreceptie FC Trias

IMG_8548Op 3 januari 2015 heeft de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van FC Trias plaatsgevonden, traditioneel voorafgegaan door de crossloop. Ondanks het matige weer, was de opkomst bij de crossloop goed en werd er weer naar hartenlust gestreden om de felbegeerde titels.

Zo rond 11:00 uur was de kantine van ’t Huitinkveld helemaal vol gestroomd en opende voorzitter Jan Wilterdink het nieuwe sportjaar 2016 met zijn nieuwjaarstoespraak. Jan blikte in zijn toespraak eerst terug op het afgelopen jaar 2015, dat voor FC Trias in sportief opzicht bijzonder succesvol is geweest, met diverse kampioenschappen.

Jan bedankte ook alle vrijwilligers van FC Trias voor hun onophoudelijke inzet. Dit kan niet vaak genoeg worden gezegd: een club valt en staat bij de inzet van vrijwilligers!

Inmiddels was al bekend dat trainer Steven Verheijen per volgend seizoen vertrekt naar DZC ’68. Hoewel Steven bij FC Trias nog een doorlopend contract had, is in goed onderling overleg besloten dat hij na dit seizoen de overstap kan maken. Voor Steven is dit een geweldige kans en FC Trias wil zijn verdere ontwikkeling uiteraard niet in de weg staan. Steven is een bevlogen en fanatieke trainer. Wij zijn hem zeer erkentelijk voor wat hij met FC Trias heeft bereikt. (Voorlopig) hoogtepunt was natuurlijk het kampioenschap in de 4e klasse C afgelopen seizoen. Wij wensen Steven na dit seizoen alle succes bij DZC ’68 en zien hem ongetwijfeld ook nog terug bij FC Trias. Steven kreeg luid applaus van alle aanwezigen.

IMG_8482Achter de schermen zijn het bestuur en de VTC uiteraard direct op zoek gegaan naar een waardige opvolger voor Steven. En die is al heel snel gevonden! Jan Wilterdink kon op de receptie met gepaste trots aankondigen dat Jos Heutinck per volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van FC Trias is. Jos Heutinck is een goede bekende in het Achterhoekse voetbal. Na een spelersloopbaan bij RKZVC was hij trainer van achtereenvolgens RKZVC, Gendringen, Pax, Silvolde en Grol. Jos boekte gedurende zijn trainersloopbaan al vele successen. Zijn aanstelling past dan ook uitstekend bij de ambities van FC Trias voor de komende jaren. Wij heten Jos van harte welkom bij FC Trias en wensen hem veel succes.

Jan maakte van de gelegenheid gebruik om ook een nieuw bestuurslid voor te stellen: Elvira Schepers. Elvira volgt binnen het bestuur Hanneke Jansen op, die binnenkort met zwangerschapsverlof gaat. Elvira zal de portefeuille Vrouwen- en meidenvoetbal van Hanneke overnemen. Elvira is in het dagelijks leven verpleegkundige bij het SKB en raadslid voor de PvdA. Ze voetbalt bij de Vrouwen Recreanten. Tijdens de volgende ALV zal de benoeming van Elvira worden geformaliseerd en zal ook op gepaste wijze afscheid worden genomen van Hanneke, die bij de nieuwjaarsreceptie helaas niet aanwezig kon zijn.

IMG_8559Jan kon verder melden dat er sinds eind vorig jaar een PR- en Communicatiecommissie is binnen FC Trias. Deze commissie houdt zich bezig met alles wat betreft interne en externe communicatie rondom FC Trias. De commissie bestaat uit: Sandra Berenschot, Miranda Oude Heuvel en Karolien Beijers, die tevens in de Sponsorcommissie zit. De dames hebben direct al van zich doen spreken door het narrow casting systeem in de kantine nieuw leven in te blazen. Ook is de PR-commissie nauw betrokken geweest bij de nieuwe website van FC Trias, die op de receptie met een korte presentatie door Ferdi Lammers van Flip Media is gelanceerd. De nieuwe website is helemaal “2016”, met dank aan de PR-commissie en uiteraard webdesigner Ferdi Lammers van Flip Media.
En er was nog meer goed nieuws van het “digitale front”. Zoals beloofd op de afgelopen ALV en met dank aan DLA ICT en de Stichting Vrienden van FC Trias is er sinds 1 januari 2016 “free WiFi” op ’t Huitinkveld. De WiFi-code is vrij verkrijgbaar in de kantine.

Jan stond ook nog even stil bij de goede vorderingen die er worden gemaakt in het kader van de verdere uitwerking van het Meerjaren Onderhoudsplan voor de accommodatie. Dit is belangrijk met het oog op de toekomst. Ook hier zijn vele vrijwilligers bij betrokken.

FC Trias heeft een prachtige accommodatie en dat moet ook vooral zo blijven. Het is van belang dat iedereen daarbij stil staat. Enerzijds gaat dit om (groot) onderhoud, maar anderzijds natuurlijk ook om dagelijks gebruik. Laat de kleedkamer netjes achter, laat de lichtmasten niet langer branden dan noodzakelijk, et cetera. Simpele dingen, die soms toch kennelijk niet zo simpel zijn. We zijn hier met z’n allen verantwoordelijk voor. We moeten elkaar daarom op zaken durven aan te spreken en ook accepteren als er iets wordt gezegd. Zonder “ja, maar …”. Dat maakt het werk van de vele vrijwilligers ook een stuk aangenamer.

receptie_2016_jan_leemkuilNa de pauze was het tijd voor de traditionele huldiging van de jubilarissen en de uitreiking van de prijzen voor de crossloop en de kerstactie (zie foto’s). Er waren dit jaar maar liefst 23 jubilarissen. Opnieuw ook een relatief groot aantal in de categorieën 12,5 jaar vrouwen (Elise ten Hagen, Manon Humme, Nienke ten Hagen, Mevr. Schonewille), 25 jaar (Marco te Brummelstroete, Nicole Wassink, Sander te Brummelstroete, Sandra Bemers, Stefan te Selle, Thomas Meinen), 40 jaar (Arjan ter Haar, Erik Harmelink, Erwin Stronks, Freddy te Bogt, Harry Piepers, Theo Schreurs) en 50 jaar (Mink Baak, Wim te Brummelstroete, Wim Mennink). Dit onderstreept maar weer eens de sterke binding die onze leden voelen met FC Trias. Er waren dit jaar ook 3 jubilarissen in de “buitencategorie”. Wim ter Haar werd gehuldigd voor zijn 60-jarig lidmaatschap, Jan ter Haar voor zijn 65-jarig lidmaatschap en Jan Leemkuil voor zijn 70-jarig lidmaatschap. Allemaal dus met een uitzonderlijke staat van dienst!

Na het formele gedeelte bleef het lang (erg) gezellig in onze kantine.

Klik hier voor de uitslagen van de crossloop.

Klik hier voor de video van de finish van de crossloop.

Scroll naar boven