Hoe komen we met FC Trias JO19-3 de winter door?

De competitie werd om begrijpelijke redenen alweer snel stopgezet. Dan blijft alleen nog over trainen, trainen en nog eens trainen. Best lastig voor de spelers om iedere keer weer de accu op te laden en naar het trainingsveld te gaan. Het werken bevalt op zich ook wel in de avonduurtjes en levert een mooi extra zakcentje op. Ook op school moet vaak op het laatste moment nog van alles gedaan worden om de gewenste resultaten te halen (of net niet….) Allemaal zeer herkenbaar voor deze leeftijdscategorie. Nu rest de grote vraag hoe we de spelers gemotiveerd kunnen houden? Waar trainen we nog voor? Het komt er gewoon op neer dat de spelers enorm het competitie-element missen.

In overleg met de spelers hebben we besloten om een soort coronatitie op te zetten. Een onderlinge competitie waarbij per trainingsavond punten verdiend kunnen worden. De spelers worden verdeeld in teams en uiteraard kunnen ze punten halen voor de behaalde resultaten (winst = 3 punten, gelijk = 2, verlies = 1, niet aanwezig = 0) Deze punten worden netjes bijgehouden. Op het eind van de maand komt er een “Player of the month” (zie affiche, gemaakt door speler Niels Boterman). De top 2 van de ranglijst verdient een mooie prijs, die beschikbaar worden gesteld door de ouders, waarvoor grote dank. Zolang de competitie nog stil ligt, gaan we hier mee door. Iedere maand komt er dus een winnaar. De punten van alle maanden worden bij elkaar opgeteld en zo komt er uiteindelijk een “Player of the year”, wederom met een mooie prijs.

Afgelopen woensdag hebben we de 1e finaleavond gehouden. Uiteraard weten de jongens exact wie er bovenaan staat en

de 2 koplopers Jorren Schutte en Niels Boterman mogen zelf de teams kiezen. Veron, Ruben en Luuk volgen trouwens op korte afstand. Alles is nog mogelijk met als inzet mooie prijzen, beschikbaar gesteld door Nico & Rodien Schutte en Ronald Duistermaat & Carolien Steintjes, waarvoor hartelijk dank.

Het team van Jorren komt al snel op een ruime voorsprong. Na enkele aanwijzingen van trainer Sander weet het team van Niels nog goed terug te komen, maar uiteindelijk wint het team van Jorren met 10-7.

Nog 1 wedstrijdronde te gaan. Jorren (met 23 pnt)  is nu alleen koploper gevolgd door Niels en Veron (beide 21 pnt). Uiteraard mogen de 2 no`s 2 bij elkaar in één team om het Jorren nog zo lastig mogelijk te maken. De andere trainer (Bert) heeft de teams nu samengesteld om er een spannende finale van te maken. Er volgt een mooie gelijke strijd. Maar Jorren, zo sluw als een vos (waar zou hij dat toch van hebben?) is niet van het padje te krijgen en is overal op het veld op het juiste moment aanwezig, zowel voorin als achterin. De strijd wordt om exact 20.30 uur stilgelegd i.v.m. de avondklok. Het team van Jorren heeft de finale gewonnen met 8-7 en daarbij is Jorren Schutte een titel rijker “Player of the month Januari”!!

 

 

 

 

 

Hierbij de prijswinnaars op een rij.

Van links naar rechts, Veron Slotboom (gedeelde 2e plek), winnaar Jorren Schutte en Niels Boterman (gedeelde 2e plek).

Wordt vervolgd en blijf gezond!

Trainers FC Trias JO 19-3