In the spotlight: Marco Oonk

In deze rubriek geven we speciale aandacht aan een vrijwilliger of groep vrijwilligers, een bijzondere speler of team. Op die manier kunnen we bijvoorbeeld laten zien wat er speelt binnen de vereniging of wat er achter de schermen allemaal gebeurd. Deze keer in the Spotlight: Marco Oonk.

Marco Oonk: wie kent hem niet en welke Triasser kent hij niet? Dagelijks is hij op ‘t Huitinkveld voor van alles en nog wat. Je vraagt je bijna af waar het bed van Marco staat….!

De belangrijkste taak van Marco is het wedstrijdsecretariaat van de jeugd. Hij is het eerste aanspreekpunt voor zowel FC Trias als alle andere verenigingen als het gaat om alles wat met de jeugdwedstrijden te maken heeft. Dat betekent dat hij alles regelt rondom de wedstrijden. Dat gaat bijna 24 uur per dag door. Het begint voor Marco al doordeweeks met de veld- en kleedkamerindeling, wie speelt waar en wanneer? Eventuele wijzigingen worden tijdig doorgegeven aan de juiste teams bij FC Trias of aan andere verenigingen en via Sportlink zijn deze wijzigingen direct op onze website leesbaar.marco

In het weekend is Marco meestal te vinden in het wedstrijdsecretariaat: ontvangen van trainers, leiders en scheidsrechters en ze wegwijs maken op ‘t Huitinkveld. Na afloop van de wedstrijden zorgt Marco er ook voor dat de digitale wedstrijdformulieren samen met de scheidsrechter wordt ingevuld, de uitslagen worden doorgegeven en ga zo maar door!

En wat dacht je van alle aanvragen voor oefenwedstrijden die niet alleen tijdens het seizoen, maar ook tijdens de winterstop binnen komen. Het is iedere keer weer een ware puzzel om alles in te plannen naar ieders wens.

En alsof het wedstrijdsecretariaat nog niet genoeg is, leest Marco ook nog eens voor aanvang van de wedstrijden van het eerste elftal de opstellingen van de beide teams op.

Naast zijn inzet voor de vereniging is Marco een echt sociaal dier. Hij staat eigenlijk altijd voor iedereen klaar: even wat opmeten, kopje koffie, of gewoon even gezellig kletsen in de kantine of op het terras, dat is Marco ten voeten uit! Mede hierdoor kent eigenlijk iedereen Marco en Marco kent echt iedereen binnen FC Trias (en ver daarbuiten).

Marco: heel erg bedankt en we hopen je nog vele jaren als vrijwilliger bij FC Trias actief te zien!

Scroll naar boven