In the spotlight: SV FORTUNA!

In deze rubriek geven we speciale aandacht aan een vrijwilliger of groep vrijwilligers, een bijzondere speler, bijzonder team of deze keer een bijzonder groep leden. Op die manier kunnen we bijvoorbeeld laten zien wat er speelt binnen de vereniging of wat er achter de schermen allemaal gebeurt. Deze keer in the Spotlight: SV Fortuna!

Op vrijdag 31 mei houden de oud-leden van SV Fortuna een reünie om niet alleen stil te staan bij het feit dat ze anders dit jaar 85 jaar hadden bestaan maar in het bijzonder om samen nog eens nostalgische verhalen op te rakelen en vooral tientallen oude foto’s te bekijken. Ongetwijfeld zullen daar ook een aantal bekende namen vallen, bijvoorbeeld:

De heren Bekkers, Huitink, Nijhuis, Scharenborg en Rauwers die in 1934 de grondleggers waren van RKVV Fortuna door een fusie van NOAD en patronaatsclub Fortuna. Deze oprichters hebben destijds niet kunnen vermoeden dat de hoor hen opgerichte vereniging jaren later zou op gaan in FC Trias.

Iedereen kent nog wel de artikelen van één van de oprichters Henk Rauwers in de Nieuwe Winterswijkse Courant. De NWC had op vrijdag uitvoerige voorbeschouwingen en maandag grote verslagen over de voetbalwedstrijden van de 9 Winterswijkse clubs. Henk schreef met veel enthousiasme over duels van Fortuna. Een andere bekende Rauwers was Karel die vele (jeugd-)wedstrijden floot van Fortuna dat trouwens pas na een aantal verhuizingen in 1955 terecht kwam op Zwanenberg.

Wisten jullie trouwens dat Fortuna veel internationaal talent in haar gelederen had? In het verleden streken namelijk een groot aantal Spanjaarden neer in Winterswijk om daar aan de slag te gaan bij één van de weverijen die er destijds waren. Op een gegeven moment was er zelfs een compleet Spaans elftal met daarin onder andere de nu nog steeds betrokken Philippe Trejo.

Denk je aan jeugdvoetbal bij Fortuna dan roept iedereen direct Willie Bouwhuis. Want laten we eerlijk zijn wie heeft er nu niet leren voetballen bij Fortuna (en later bij FC Trias) van Willie? Willie is trouwens één van vele Bouwhuisen die eigenlijk zelf al wel een elftal hadden kunnen samenstellen. Nog steeds is hij betrokken bij de mini’s van FC Trias, niet alleen tijdens de trainingen op woensdag, maar hij is bovendien ook één van de kartrekkers van onze Mini Champions League.

In het verlengde van de familie namen ten Hagen, Rauwers, Bouwhuis is de naam Breukers ook altijd verbonden geweest met Fortuna. Niet alleen als nauw betrokken sponsor maar het zorgde ook voor veel spelers want feitelijk waren ook (bijna) alle werknemers van Breukers Bouwmaterialen lid van Fortuna.

Tijdens de reünie zullen herinneringen worden opgehaald met de muzikale ondersteuning van Bert ten Hagen waarbij om de tradities niet te verbreken, voor één keer, halve liters kunnen worden gedronken in onze kantine op ‘t Huitinkveld.

Scroll naar boven