Jan Ros – 60 jaar lid

Jan Ros – 60 jaar, geboren 2 november 1942, lid sinds 1-8-1960, lid van verdienste

Jan is één van de vele Rosjes , denk aan Henk, Johan, Geert maar ook Ria.

Zoals ik Jan ken, zie ik een bevlogen en betrokken vrijwilliger.

Actief als trainer/leider van diverse jeugdteams van Spcl. Kotten. Voetbalde in de recreatieve teams van Kotten. Voetbalde op karakter, zoals zijn zus altijd zei, Jan geet deur ne muure, als het mot! Zijn positie op het veld was laatste man, maar hij ging ook altijd als laatste van het veld. Zo kon hij het goed in de gaten houden of de spullen werden opgeruimd, zowel na een wedstrijd als na een training.

Met zijn gezin een echte Kotten en later FC Trias familie.In december 1968 de eerste Winterswijkse kampioen met Kotten tijdens het eerste zaalvoetbaltoernooi dat in Winterswijk werd gehouden in de dat jaar geopende nieuwe sporthal. In 1969-1970 deel uitmakende van de feestcommissie voor de clubavond. Samen gingen Jan en Willemien mee als leiders bij de vakantieweek in de Lutten en Ommen. Jan heette dan niet Jan Ros. De jongens noemden hem dan Jan Raas. Jan bepaalde het tempo tijdens de fietstocht naar de bestemming. Was samen met vrouw Willemien (kooktante) jarenlang drijvende krachten achter de jeugdkampen. Ook nauw betrokken bij de bloemencorsovereniging De Bloemwal. Willemien was daarnaast ook nog tot seizoen 75-76 leidster van het dameselftal. Mooi detail is dat de vrouw van de ook jubilerende Jan Leemkuil, Tine, haar opvolgster was. Ook actief bij het WMT.

Maar het allerbelangrijkste en als rode draad in zijn vrijwilligersverleden: alle bouw-, verbouw en onderhoudsactiviteiten. Eerst in Kotten, waar Jan zo’n beetje de hele installatie (verwarming, warm-watervoorzieningen en verlichting) uit het hoofd kende. Wat hij had het immers bedacht én gemaakt. 3 accommodaties. 2 in Kotten en in 2006 in de bouwcommissie van het Huitinkveld. Vanaf 2007 was Jan hele dagen aan de Bataafseweg. Ondanks dat de installatiebedrijven het gemaakt hebben werd en was Jan min of meer “Chef gas, water en elektra”. Hij was ook specialist op het gebied van olie-cv kachels. Henny zei al dat dat je grote liefde was (of toch niet?).

Bij het 25 jarig lidmaatschap na 2 accommodaties te hebben gebouwd, lid van verdienste. Een vrijwilliger die nooit nee kon zeggen volgens toenmalige voorzitter Te Brummelstroete. In 1987 benoemd in de kascommissie. Zoals gezegd in 2006 in de bouwcommissie van het nieuwe complex op ’t Huitinkveld. Het tweede magazijn van Klein-Poelhuis van Kotten ging gewoon naar de werkplaats aan de Bataafseweg.

Jan deed de opening van onze nieuwe accommodatie, rolde het hek open, en bleef daarna, tot nu toe nog steeds actief als vrijwilliger. Ook nu is Jan nog bevlogen. Zo worden de mollenklemmen voor vertrek naar een verjaardag nog even gecheckt op het complex. Willemien wacht dan in auto en Jan loopt dan even zijn rondje.

Jan Ros, een krachtig, consequent, controlerend man die zaken op eigen wijze vorm geeft, maar vooral een prachtmens!

Beste Jan, van harte gefeliciteerd met je jubileum en dat je maar lang nog aan de Bataafseweg te vinden mag zijn.

Delen:

Scroll naar boven