Kampioenschap FC Trias JO12-4G

Waar de meeste teams al begonnen waren met een welverdiende winterstop, stond er voor de JO12-4G van FC Trias nog een ware kampioenskraker op het programma. FC Trias, tevens de huidige koploper, nam het op tegen de nummer zeven: Halle JO12-2G. Om zeker te zijn van het kampioenschap moest FC Trias de wedstrijd winnend afsluiten. Bij een gelijkspel of verliespartij was de ploeg afhankelijk van de nummer twee, de Witkampers.

Zaterdagochtend om 10:00 stonden FC Trias JO12-4G en Halle JO12-2G klaar voor de aftrap. De spelers oogden scherp en vastberaden om de titel te pakken. Dit bleek ook direct, want als Daphne Schippers op de 100 meter knalde FC Trias uit de startblokken. Halle werd direct onder druk gezet en het vertrouwen groeide met de minuut. De druk van FC Trias hield aan en al snel nam de o zo scherp ogende Semih de 1-0 voor zijn rekening. De vreugde was enorm. Fanatiek gestimuleerd door de tientallen familieleden, vrienden en supporters draaide FC Trias de duimschroeven verder aan.
Uit een werkelijk magistrale corner van Britt scoorde Joel dan ook de 2-0, een prachtig doelpunt. FC Trias was gretig, FC Trias was hongerig, FC Trias wilde meer. FC Trias bleef doorgaan en na goals van Micha en twee keer Semih, die daarmee zijn hattrick volbracht, stond FC Trias vlak voor rust op een 5-0 voorsprong. De toppers van FC Trias konden de beker al bijna voelen en de friet al bijna proeven. Dit kon toch niet meer misgaan? Maar ook Halle kreeg zo nu en dan een kansje, die als een superman uit de hoeken werden gedoken door Wiljo. Slechts één keer wist Halle hem te passeren. Dit resulteerde in de 5-1, en FC Trias stond weer even met beide benen op de grond. 5-1 was de ruststand.
Kon Halle na rust nog een soort Houdini-act uithalen en FC Trias alsnog het kampioenschap ontnemen? Het antwoord op deze vraag was gelukkig nee. Het werd weliswaar niet weer zo’n doelpuntenfestijn als in de eerste helft, maar het spelbeeld was niet veel anders. Het middenveld stond met Micha en Joël garant voor een vangnet voor de uittrappen van de Hallese keepster. Ook al raakte de voorhoede wat vermoeid, achterin stond de verdediging de hele wedstrijd op scherp. Myron wist haar ‘mannetje’ keer op keer van de bal te halen en ook Yentl en Bram stonden als een muur. Complimenten gaan ook uit naar Halle, dat ondanks de schijnbaar uitzichtloze situatie toch de hele wedstrijd verzorgd voetbal heeft proberen te spelen. FC Trias wist nog tweemaal te scoren na rust. Carmen haalde een paar keer goed uit, waardoor de grootste afstand voor de spelers werd overbrugd. Natalia dribbelde de bal scherp de hoek in, om zo keer op keer de bal voor de goal te gooien. Zo wist Britt, na al eerder snoeihard de paal te hebben geraakt, zichzelf nog met een doelpunt te belonen en knalde Semih (ja weer Semih) de eindstand op het scorebord. 7-1.
FC Trias JO12-4G is kampioen! Meer dan verdiend hebben ze vandaag de drie punten binnengesleept en zo staan ze ook na de laatste speelronde nog steeds bovenaan. Een fantastische prestatie.
Maar hiermee was het team nog niet klaar op deze zaterdag de 21e. Er stond, na een heerlijk frietje en een paar potjes Mario Kart, nog een zaalvoetbaltoernooi op ze te wachten. Met het laatste beetje energie dat de spelers nog in zich had, streden de spelers voor nog een beker. Gesteund door de gedachte dat ze wilden winnen voor Lisa, die met griep thuis zat, wisten de toppers ook de tweede beker van de dag binnen te slepen, die van de tweede plaats. Het resultaat van een spannende finale tegen Meddo, die helaas net verloren werd.

Klik op onderstaande foto/link om nog meer foto’s te bekijken:

Scroll naar boven