Meisjes- en vrouwentoernooi FC Trias groot succes!

Het jaarlijkse meisjes- en vrouwentoernooi dat zaterdag 28 en zondag 29 mei werd gehouden kende een prima verloop. In de diverse leeftijdsklassen kwamen in totaal 80 teams in actie. Deze kwamen uit Duitsland, Utrecht, Zuid-Holland, Noord-Brabant, Overijssel en Gelderland. FC Trias was met 11 teams sterk vertegenwoordigd.
Op zaterdagochtend waren het de D-,E- en F-meisjes die in een groot aantal poules hun wedstrijden speelden om uiteindelijk in de finale uit te komen. Bij de meisjes F (in Duitsland aangeduid met Unter neun ofwel U-9) kende FC Trias louter tegenstanders uit Duitsland. Het team dat voor het eerst samen speelde leverde een puike prestatie door de eerste prijs en de wisselbeker in de wacht te slepen. Evy Nijman van de thuisclub won de beker bij het penaltyschieten.
euregio_2016_winnaar_f_800_600
Prijswinnaars:
1. FC Trias
2. DJK Rhede (D)
3. Tus Wüllen (D)


Bij de meisjes E (U-11) werden de prijzen keurig verdeeld tussen Nederland en Duitsland. De eerste prijs en de wisselbeker werden een prooi voor FC Marbeck dat in de finale te sterk was voor FC Winterswijk. DJK Lowick (D) en Achilles ’12 uit Hengelo (O) werden derde en vierde.

euregio_2016_winnaar_e_800_600
Prijswinnaars:
1. FC Marbeck (D)
2. FC Winterswijk
3. DJK Lowick (D)
4. Achillies ’12


Ook bij de meisjes D (U-13) kwamen de Duitse teams sterk voor de dag. Maar de hoofdprijs was voor het uitstekend spelende Eldenia (uit Elden bij Arnhem) dat in de finale te sterk was voor DJK Rhede. In de strijd om plaats drie was JSG Vreden de meerdere van Tus Wüllen.
euregio_2016_winnaar_d_800_600
Prijswinnaars:
1. Eldenia
2. DJK Rhede
3. JSG Vreden
4. Tus Wüllen


Het toernooi op de zaterdag werd afgesloten met het toernooi voor de meiden B (U-17). Opvallend was hier dat alle prijzen werden verdeeld door clubs uit Nederland. In de finale stond het ongeslagen FC Trias tegen ZVV’56 uit Apeldoorn. Hoewel FC Trias optisch iets meer van het spel had, scoorde ZVV via een uitval 0-1. Het spelbeeld bleef ongewijzigd. FC Trias gaf niet op en creëerde een paar kansen. Toch kwam de gelijkmaker letterlijk uit de lucht vallen. Sil Stortelers ontfermde zich over een vrije bal zo’n 25 meter schuin voor het doel. Sil, gezegend met de techniek van vader Harry en de souplesse van moeder Sonja, krulde de bal van 25 meter afstand boven in de hoek achter de vertwijfelend graaiende keeper van ZVV, 1-1. Een paar minuten later slalomde Mandy Masselink, toevallig ook met een vader die een aardig balletje kon trappen, door de verdediging van ZVV en tikte de bal in het doel, 2-1. Even later gingen de armen de lucht in en was de buit binnen. Een mooie prijs voor de vertrekkende trainer Erwin Arentsen, die daarmee wel een weddenschap verloor. Hij had vooraf aangegeven z’n hoofd kaal te scheren als de meiden er met de hoofdprijs vandoor zouden gaan. Blijkbaar kun je meiden ook op deze manier optimaal motiveren. Inmiddels heeft hij woord gehouden.
euregio_2016_winnaar_b_800_600
Prijswinnaars
1. FC Trias
2. ZVV’56 (Apeldoorn)
3. Voorwaarts Twello
4. Hilvaria (Hilvarenbeek)


Op zondag 25 mei was het de beurt aan de C-meisjes, de meiden A en de Vrouwen. Bij de meisjes C kwam de winnaar van 2015,Sparta Nijkerk, weer sterk voor de dag. In de finale werd DJK Rhede verslagen, waardoor de wisselbeker weer mee terug kon naar Nijkerk. Volgend jaar willen ze een poging doen om de wisselbeker definitief te houden. Daarvoor moet een team driemaal achtereen het toernooi winnen. SV Colmschate werd derde door Sportclub Neede te verslaan in de kleine finale.
euregio_2016_winnaar_c_800_600
Prijswinnaars:
1. Sparta Nijkerk
2. DJK Rhede
3. SV Colmschate ’33 (Deventer)
4. Sportclub Neede


Bij de meiden A ging Quick “20 uit Oldenzaal er met de hoofdprijs vandoor. Warnsveldse Boys werd tweede voor MVR en Sportclub Emma.

euregio_2016_winnaar_a_800_600
Prijswinnaars:
1. Quik’20 (Oldenzaal)
2. Warnsveldse Boys
3. MvR (s’Heerenberg)
4. SC Emma (Dordrecht)


Bij het vrouwentoernooi moest het eerste team van FC Trias verstek laten gaan. De ploeg speelde op hetzelfde moment de eerste wedstrijd om promotie naar de tweede klasse. Deze wedstrijd in Leusden tegen Roda ‘46 werd met 2-5 gewonnen, zodat volgende week wanneer de return wordt gespeeld, de promotie een feit kan worden.

Op het toernooi liet de winnaar van 2015, Eintracht Ahaus, er geen twijfel over bestaan waar de wisselbeker thuishoort. In de finale bleek ook SC Emma uit Dordracht niet opgewassen tegen de vrouwen uit Ahaus. Achilles ’12 won de strijd om plek drie tegen Hardenberg ’85.
euregio_2016_winnaar_vrouwen_800_600
Prijswinnaars:
1. Eintracht Ahaus
2. SC Emma
3. Achilles ’12 (Hengelo,Ov)
4. Hardenberg ‘85


De toernooicommissie kijkt terug op een geslaagd toernooi en is uitermate content met inzet van de tientallen vrijwilligers (o.a. scheidsrechters, accommodatiebeheerders, EHBO-ers, kantinepersoneel) die zich belangeloos hebben ingezet. Zonder hen is het organiseren van een toernooi ondenkbaar.

Ook RTV-Slingeland was aanwezig (waarvoor dank) en maakte de volgende reportage:

Scroll naar boven