Mooie thuisoverwinning Trias 1

Vandaag moest de 1e thuis overwinning behaald worden. Pax uit Hengelo was de tegenstander.  Bij een overwinning zou Trias over Pax heen gaan op de ranglijst. Trainer Verheijen moest een aantal wijzigingen aan brengen in zijn basis 11 tal. Maar deze vervangers lieten vandaag zien ook bij de 1e selectie te horen.

In het begin was het aftasten van beide teams. Toch waren de 1e 2 kansen voor de gasten. In de 12e min was er een grote kans voor Pax maar deze kans werd gemist. Nog geen 3 min later was het keeper Danny die redding bracht. Dit waren tevens de kansen voor de gasten in de 1e helft. Naar mate de 1e helft vorderde kwam Trias beter in de wedstrijd en was het Trias dat de betere kansen kreeg. Uit een corner was het Daan die volleerde op de goal. Met veel kunst en vliegwerk wist Pax redding te brengen. Maar uit deze scrimmage was het Jeffrey die net niet de 1-0 op het scorebord wist te zetten. Hierna was Trias best voetballende ploeg. En men kwam dan ook verdiend op voorsprong. Uitblinker Vanja, wist na een prima inspeelpass, de lopende Rolf te bereiken. Rolf wist na lange tijd weer eens een doelpuntje aan zijn totaal toe te voegen 1-0. Hiermee ging men ook rusten.

Trias werd in de rust bijgepraat door de techische staf Verheijnen/ kl Langenhorst. Met een paar duidelijke aanwijzigen ging men op zoek naar de 1e!! thuisoverwinning. Toch werd het in de 50e min gelijk. Te weinig druk op de bal werd de middenvelder vrijgespeeld op rand 16. Men een droge knal liet hij Danny kansloos 1-1. Maar Trias was menaal ijzersterk vandaag. Vanaf de 50e minuut kreeg Pax geen enkele kans meer. Trias kreeg deze wel. In de 61e min had een een prachtige aanval over rechts een beter lot verdiend. Maar uit de voorzet van Tom wist Cornelis zijn hoord er tegen aan te zetten maar de keeper wist te redden. Niet veel later weer een prima aanval van de thuisclub. Nu was de lopende Jeffrey die alleen voor de keeper verscheen. Maar zijn schot werd, via de lat en keeper, tot corner verwerkt. In de 82e min had Trias een zuivere strafschop moeten hebben. Roald werd in de 16 neergelegd nadat de laatste man zijn standbeen weg tikkte. Echter de belangrijkste man, de scheidsrechter, die een prima wedstrijd floot, zag dit niet. Toch werd Trias beloond met 3 punten deze middag. In de 90e minuut liet Vanja een 100% voorzet van zijn magische voet vertrekken. Antoine, ingevallen in de 74e min, nam deze perfect aan op zijn borst. Aleen voor de keeper bleef hij uiterst kalm en bezorgde Trias de 1e thuisoverwinning van dit seizoen. De extra 3 min die de scheidsrechter terecht bij trok kwam Trias niet meer in de problemen.

Een mooie overwinning die precies op tijd kwam. Trias kan nu weer naar boven kijken. Had men wederom punten laten liggen dan moest men ook met de plaatsen 11t/m14 rekening moeten houden. 24 Jan 2016 begint Trias met een uitwedstrijd in Eibergen. Trias 1 bedankt vandaag balsponsor Erjo Bv. Met deze bal werden de 1e punten vandaag terecht binnen gehaald op ‘t Huitinkveld.

Scroll naar boven