Nederlaag tegen Barbaros

1e wedstrijd in 2023 was gelijk een lastige. Barbaros uit Hengelo kwam naar Winterswijk. Uit verhalen en beelden die we hebben gezien bleek dat Barbaros over een prima ploeg beschikt. Vooral op het middenveld staan daar prima voetballers om de rest niet te kort te doen.

FC Trias was compleet op de langdurige geblesseerde Menno na. En men begon ook prima aan de wedstrijd. Het had op voorsprong moeten komen. Eerst was het Antoine met een grote kans, maar zijn linkerbeen liet hem in de steek. De 2e zag uw verslaggever al zitten. Cornelis was iedereen te snel af en alleen voor de keeper kwam de bal helaas op de binnenkant van de paal. En als je dan zulke mooie kansen niet benut, zie je vaak dat de 1e kans er aan de andere kant wel in gaat. De nr 8 mocht aanleggen vanaf 20 meter, zonder dat er van FC Trias kant werd ingegrepen. Vanaf de kant leek het dat Mathijs niet kansloos was maar naderhand bleek dat de bal werd aangeraakt en dus van richting veranderde 0-1. Na de 0-1 had Stan de 1-1 op zijn schoen echter was de keeper de winnaar. Misschien had Stan hem af moeten geven op Antoine maar dat is achteraf. Daarna was Barbaros misschien wat meer in balbezit maar FC Trias was zeker niet de mindere. FC Trias had misschien nog een penalty kunnen/ moeten krijgen maar de scheidsrechter twijfelde en dus floot hij niet.

Na rust was het balbezit voor FC Trias. Het deed er alles aan om de gelijkmaker te maken maar na een fout achterin was de wedstrijd beslist. De linker kant was volledig vrij en Barbaros wist daar wel raad mee: 0-2. Een kwartier voor tijd had Stan de spanning terug moeten brengen. Alleen voor de keeper had deze grote kans moeten zitten. FC Trias zocht nog meer de aanval maar echt hele grote kansen kwamen er niet meer. Dat men de laatste 20 minuten alles of niets speelde zorgde ervoor dat Barbaros nog 1 maal kon scoren en zo een geflatteerde maar wel een verdiende overwinning behaalde.

FC Trias zal ervoor moeten gaan zorgen dat men punten gaat pakken. Te beginnen komende zondag in Enschede tegen Avanti W.

Bij de wedstrijd werd er gespeeld met ballen beschikbaar gesteld door:
* Aannemersbedrijf Willy Schreurs
* Cafe Kronenhuis
* Mazda Winkelhorst
waar onze pupillen Daan Gebbink en Lenn Kruisselbrink van onze JO9-2 als eerste mee scoorden.

Delen:

Scroll naar boven