Ook scheidsrechters kunnen promoveren!

Net als voetballers willen ook scheidsrechters het maximale er uit halen. Daar waar spelers trainen om beter te worden, houden ook scheidsrechters wekelijks hun conditie bij en bovendien worden ze regelmatig bijgeschoold om hun spelregelkennis te vergroten. Daarnaast worden de ontwikkelingen van de scheidsrechters beoordeeld door een KNVB rapporteur. Zo wordt ook voor de scheidsrechters aan het einde van het seizoen de balans op gemaakt: Mag hij of zij het komend seizoen hoger (of juist op een lager) niveau fluiten? Onlangs ontving onze fluitende penningmeester Raymond Nienhuis het bericht dat hij volgend seizoen wedstrijden in de 4e Klasse mag gaan fluiten.

Voor Raymond een mooie opsteker en extra motivitie voor het komend seizoen: “Amper een jaar geleden maakte ik mijn debuut als scheidsrechter in een wedstrijd van de standaardteams (Neede tegen Haaksbergen). Iedere wedstrijd fluit ik met plezier en net als iedere voetballiefhebber baalde ik dan ook dat het seizoen werd afgebroken. Dan is het bericht wat ik onlangs kreeg extra mooi, want ik ben toch gepromoveerd naar de groep ZOSG. Erg blij mee en een goede motivatie om ook het nieuwe seizoen weer fit aan de start te komen”.

Ter informatie door zijn promotie naar de ZOSG groep kun je Raymond in het nieuwe seizoen regelmatig wedstrijden in de 4e klasse zien fluiten. Maar ook op het (digitale-)wedstrijdformulier van duels in de 5e klasse, reserve 1e klasse of vrouwen hoofdklasse zou je z’n naam tegen kunnen komen. Uiteraard wensen Raymond heel veel succes in de 4e Klasse.

Zo zie je maar weer: Ook als scheidsrechter kun je promotie maken! Wekelijks wordt Raymond door de KNVB aangesteld bij regionale wedstrijden. Maar ook hij is begonnen met het begeleiden van wedstrijden bij FC Trias, vervolgens wedstrijden van lagere senioren teams (via de Winterswijkse voetbalfederatie) om vervolgens als snel de overstap te maken als KNVB-scheidsrechter. Iedereen weet zonder scheidsrechters geen voetbal.

Zo mogen ons gelukkig prijzen dat onze scheidsrechterscommissie het elke week voor elkaar krijgt om bij alle (jeugd-)wedstrijden een scheidsrechter te vinden. Bij toerbeurt worden wedstrijden begeleidt door junioren en levert ook elk seniorenteam een scheidsrechter waarbij de commissie de nieuwe Danny Makkelie’s of Björn Kuipers in spee intensief assisteren.

Lijkt jou het leuk om te fluiten en wil je meer informatie neem dan contact op met: scheidsrechterscommissie@fctrias.nl of Willy Bras mobiel 06-39126787