Op de middenstip: Chantal ter Haar

Dit is een terugkerende rubriek met elke keer speelster aan het woord over vrouwen- en meidenvoetbal binnen FC Trias. Kan de ene keer een voetbalster zijn van onze dames recreanten maar ook een meisje van onze Onder-8 die droomt later net zo goed te worden als Lieke Martens. Deze keer op de middenstip: Chantal ter Haar enthousiaste speelster van ons Vrouwen 2 team

Wie staat er op de middenstip?
De 22-jarige Chantal ter Haar van vrouwen 2, die we kort voor een dinsdagavond training spraken. De geboren Ratumse is opgegroeid in de zorgboerderij van haar ouders. De zorg over mensen werd haar feitelijk met een paplepel ingegoten want nu is ze zelf ook werkzaam in de zorg bij woonlocatie Grasland van Philadelphia Zorg in Brummen. Daar begeleidt ze dagelijks 48 mensen met een lichte verstandelijke beperking of moeilijk verstaanbaar gedrag.

Hoe kwam je bij FC Trias terecht?
Ze turnde en deed aan acro bij de RGV, later Tempo wat uiteindelijk op ging in Penta. Was altijd fanatiek en het vele trainen was niet meer te combineren met school. “Voetbal heb ik altijd leuk gevonden, begon eigenlijk al in de pauzes op de lagere school. Een paar jaar geleden werd m’n vader leider van het vrouwenteam. De rest kun je natuurlijk wel invullen: eerst een paar keer meegetraind en van het één kwam het ander”, vertelt Chantal enthousiast. Ondertussen speelt ze in het hechte tweede vrouwenteam dat, conform de corona-regelgeving, in kleine groepjes weer traint. Ondanks dat ze op zondagen om de week moet werken doet ze er alles aan om geen wedstrijd te missen, bijvoorbeeld door een dienst te ruilen.

Naast het voetbal
“Voor ons staat het plezier voorop, de derde helft is misschien wel de belangrijkste helft. Eén en al gezelligheid. Soms loop het wel eens uit de hand, want er gebeurd van alles, maar ik zal je details besparen”, legt ze lachend uit. Samen willen ze een doel behalen en dat is natuurlijk wedstrijden winnen. Schaterend vervolgt ze: “Maar dat gebeurde nog niet zo vaak dit seizoen, maar of we nu winnen of verliezen, we hebben er net zo veel plezier om”.

Wat is je leukste herinnering aan het voetbal?
“Dat weet ik nog precies: M’n eerste wedstrijd thuis tegen Neede op veld 4. De tweede helft mocht ik er, maar ik wist eigenlijk niet precies wat ik moest doen. Ik wachtte voorin maar tot de bal daar terecht kwam en dan rende ik er gewoon achteraan. Nu is dat gelukkig heel anders”. Ongewijzigd zijn haar zenuwen want net zoals bij de turnwedstrijden is ze ook nu nog steeds zenuwachtig op zondag. “Heel gek, maar ik ben altijd enorm gespannen voor een wedstrijd. Gezonde wedstrijdspanning noemen ze dat toch? Maar na het eerste fluitsignaal is dat gelukkig weg”, vertelt ze opgelucht.

Wat zou je willen zeggen tegen meisjes (of vrouwen) die misschien willen gaan voetballen bij FC Trias?
“Voetballen is gewoon een hele leuke teamsport, zeker hier bij FC Trias. Je hoeft niet perse heel goed te zijn, want is een combinatie van sport en gezelligheid. Je wordt makkelijk opgenomen in het team en daarom hoor je er snel bij”, zo heeft Chantal zelf ook ondervonden, die vervolgens haar voetbalschoenen snel aantrekt om lekker te gaan trainen.

Wil jij net als Chantal ook voetballen bij FC Trias?
Wil je meer informatie of een keer meetrainen bij onze meidenafdeling? Stuur dan een email naar meidenvrouwenafdeling@fctrias.nl of bel even 06-52698408

Scroll naar boven