OP DE MIDDENSTIP: LEANDRA ELSCHOT – VAN DRUTEN

Dit is een terugkerende rubriek met elke keer speelster aan het woord over vrouwen- en meidenvoetbal binnen FC Trias. Kan de ene keer een voetbalster zijn van onze dames recreanten maar ook een meisje van onze Onder-8 die droomt later net zo goed te worden als Lieke Martens. Deze keer op de middenstip: Leandra Elschot – van Druten enthousiaste speelster van ons Vrouwen 25+ team.

Wie staat er op de middenstip?
De 34-jarige Leandra Elschot – van Druten fanatieke 25+ speelster, die we tijdens de verplicht ‘sneeuwstop’ spraken. Leandra is getrouwd met Bernadet en samen hebben ze twee zoons Jens(5) en Yanniek(1). Met een PABO opleiding op zak staat ze 3 dagen in de week als juffrouw Leandra voor de klas bij groep 8 van de St. Jozef school. Kinderen heeft ze van jongs af aan leuk gevonden, want ze was jarenlang trainster van een jeugdteam en ze is er ook van overtuigd dat ze uiteindelijk daarom het onderwijs in is gegaan.

Hoe kwam je bij FC Trias terecht?
“Ik zat eerst, net als m’n zus, op ballet en later op gym. Maar beide zijn individuele sporten en niet aan mij besteedt. Voetballen vond ze altijd al veel leuker, ook samen met andere kinderen op het schoolplein van de Bargerpaske. Veel klasgenoten zaten bij WVC maar die hadden destijds (redactie: Leandra voetbalt als bijna 25 jaar) nog geen meidenteams”. Uiteindelijk kwam ze bij Fortuna terecht samen met o.a. Bianca Schurink, Tamara Frerichs en Anne Ebbers. “Dat was echt leuk”. Leandra blikt terug: “Dat was toen nog een echt meidenteam in een meisjescompetitie, gemixt werd er toen nog niet. De enige keer dat we tegen jongens voetbalden was in een oefenwedstrijd tegen het WVC-team waar het broertje van Anne in zat”.

Naast het voetbal
Natuurlijk gingen ze na het voetbal wel eens bij een team- of klasgenoot spelen, maar veel tijd was daar eigenlijk niet voor, want ze was feitelijk 5 dagen in de week op Zwanenberg te vinden. “Naast m’n eigen team, trainde ik jarenlang, samen met Anne (door Leandra bestempeld als vriendin voor het leven), ook nog een jeugdteam. Op zaterdagochtend gingen we dan als begeleiders mee om vervolgens zelfs ’s middags een wedstrijd te spelen. En alsof het niet genoeg was speelden we zondags bij de vrouwen mee of gingen we kijken”, aldus de altijd fanatieke Leandra die ook nu nog met Vrouwen 25+ graag wil winnen. Uiteindelijk werd haar tomeloze inzet en passie voor het spelletje beloond en kwam ze in FC Trias vrouwen 1 terecht. Daar stond het voetbal voorop en was er volop ruimte voor gezelligheid. “Later kwam ik in vrouwen 2 & 3 terecht en heb ik de voetbalschoenen tijdelijk opgeborgen toen ik zwanger was van Jens”. Na de geboorte heeft ze het weer opgepakt maar uiteindelijk toch voor haar gezin gekozen. Maar helemaal zonder voetbal kon ze niet want, zo vervolgd ze: “Nu train ik woensdagavond samen met een grote groep recreanten. Daar kan iedereen mee doen, dat is geweldig. Een deel ervan vormt samen het vrouwen 25+ team dat mee doet aan de vrijdagavond competitie met eerst fanatiek een paar potjes voetballen en aansluitend natuurlijk bitterballen”.

Wat is je leukste herinnering aan het voetbal?
Leandra heeft mooie herinneringen, zowel als speelster maar ook als trainster en weet nog precies wat er vanaf de zijkant werd geroepen door Jan van der Meulen: ’Leandraaaaaa, niet je buitenkantje gebruiken!’. Heel bijzonder om te vermelden hoe ze in de goal kwam te staan bij het regionale team van de KNVB: “Er stonden scouts van de KNVB te kijken bij een wedstrijd waar Bianca Schurink er niet was en ik bij toeval keepte. Maar ik werd later wel benaderdt. Heb vervolgens een jaar lang getraind bij Piet (redactie: de inmiddels overleden legendarische Piet Arets) om bij de selectiewedstrijden in de goal te staan, bij mij eigen team stond ik gewoon in het veld, heel bijzonder”, blikt Leandra terug.

Wat zou je willen zeggen tegen meisjes (of vrouwen) die misschien willen gaan voetballen bij FC Trias?
“Niet twijfelen maar doen!”, is het eerste wat Leandra zegt om het vervolgens verder uit te leggen: “Het mooie is dat er bij FC Trias altijd wel een team is wat bij je niveau past. Of je nu heel goed kunt voetballen, fanatiek bent of juist voor de gezelligheid komt en gewoon een balletje wilt trappen, iedereen kan bij ons terecht!”

Wil jij net als Leandra ook voetballen bij FC Trias?
Wil je meer informatie of een keer meetrainen bij onze meiden- en vrouwenafdeling? Stuur dan een email naar meidenvrouwenafdeling@fctrias.nl of bel even 06-52698408

Scroll naar boven