Over FC Trias

FC Trias is op 1 juli 2002 ontstaan uit een fusie tussen 3 Winterswijkse voetbalverenigingen: v.v. Ratum, s.v. Fortuna en spcl Kotten. In het begin speelden de teams van de verschillende verenigingen nog op hun eigen accommodaties, maar het uiteindelijke doel was natuurlijk ook 1 nieuwe, moderne gezamenlijke locatie. Op 27 juni 2008 was het dan eindelijk zover, na een tussenstop op Zwanenberg, werd ’t Huitinkveld aan de Bataafseweg officieel geopend.

In de aanloop naar ’t Huitinnkveld en ook nog na de opening is het ledenaantal van FC Trias enorm gestegen naar een vereniging met een aantal leden wat ruim boven de 1000 ligt én waar iedereen lid van kan worden, want ook het meisjes- en vrouwenvoetbal neemt bij FC Trias een volwaardige plaats in.
De vereniging draait voor het grootste deel op de inzet van vele vrijwilligers; van kantinevrijwilligers, tot (jeugd)leiders en vrijwilligers die de accommodatie onderhouden.

Binnen FC Trias staat uiteraard het voetbal centraal, waarbij plezier in het spelletje het allerbelangrijkste is, in welk team je ook speelt. Naast het voetballen is er ook veel ruimte voor allerlei andere activiteiten, zoals bijvoorbeeld de jaarlijks terugkerende familiedag, de mountainbiketocht en een kamp voor de jeugd.