Prima seizoensstart FC Trias 1

En ja, daar sta je dan eindelijk, begin seizoen 21-22. In Rheden tegen de plaatselijke trots sc Rheden. Want na een break van pak ‘m beet 1,5 seizoen eindelijk na een voorbereiding van 8 weken , voetballen om echie. Nadat FC Trias in de beker Westendorp met 10 -0 had verslagen mochten daar geen consequenties aan getrokken worden. Dat de KNVB zulke wedstrijden organiseert is iets waar men goed over moet nadenken. Dus waar stond FC Trias nu eigenlijk? Niemand die het wist ook na het gelijkspel in de 2e bekerwedstrijd uit in Rekken 0-0; Maar de technische staf maakte zich geen zorgen temeer omdat de selectie op een paar plaatsen na intact is gebleven. Aanwinst Justin de Zwart laat in de wedstrijden zien een aanwinst te zijn voor ons 1e 11-tal.

En wat we konden verwachten van Rheden was ons niet helemaal bekend. Eén ding was zeker, de topscorer van de laatste jaren bij Rheden is gestopt in het 1e en dit is een behoorlijke aderlating voor Rheden. Echter Rheden van nu , is niet het Rheden van de laatste jaren. Vanmiddag waren er wel geteld 2 spelers aanwezig waar FC Trias de laatste jaren tegen heeft gespeeld. De rest is jeugd of spelers die de laatste jaren alleen in het 2e hebben gespeeld.

FC Trias was daarom de bovenliggende partij op een grasmat die op vrijdag nog rustig een knipbeurt had kunnen gebruiken. Het was wat aan de lange kant maar geen speler die hier commentaar op had. Maar was het korter geweest dan weet uw verslaggever zeker dat de score hoger was uitgevallen. Nu bleven de ballen die niet strak genoeg ingespeeld werden nog wel eens hangen.

Rheden kon in de 1e helft geen moment gevaarlijk worden. FC Trias had het achterin prima staan en na 2 gemiste kansen was het spits Antoine de de score op 0-1 bracht. Een prima aanval werd dito afgewerkt zoals een spits dit hoort te doen. Hoogtepunt van de 1e helft was de 0-2. Een prachtige voorzet vanaf links door Menno werd op waarde geschat door Nick. Met een evenzo mooie kopbal was de keeper van Rheden volledig kansloos. 0-2 was teven de ruststand.

FC Trias kwam na de rust niet goed uit de kleedkamer. Waar Yassin de ploeg voor had gewaarschuwd, Rheden zo meer vooruit voetballen kwam ook zo uit. Trias had geluk dat direct na rust de lat redding bracht. Rheden kreeg in de 1e 15 min de betere kansen maar Mathijs kwam in alle gevallen als winnaar uit de bus. Hierna nam FC Trias het heft weer in handen en kwam het niet meer in de problemen. Uit 1 van de vele corners liet Melvin W zien dat koppen een specialiteit van hem is en liet de 0-3 aantekenen. In het slotstuk liet Roman nog eens zien waarom hij nr 14 draagt. Als JC in zijn jongste dagen soleerde Roman door de laatste linie van Rheden en bood Melvin K een niet te missen kans 0-4.

Al met al een tevreden FC Trias . Bij Rheden met 0-4 winnen was FC Trias de laatste jaren niet vergeven. Met deze overwinning moet men verder bouwen. Komende zondag komt Montferland naar Winterswijk. Als FC Trias het niveau nog wat kan op krikken dan zal Montferland zonder punten huiswaarts keren. Aanvang zoals normaal 14.00 uur

Scroll naar boven