Promotie FC Trias Vrouwen 1 !!

FC Trias Vrouwen 1 is gepromoveerd naar de 2e klasse !!
vrouwen1_krijgen_bloemenKomende zondag zal het team gehuldigd gaan worden. Vanaf 16.00 kan het team worden gefeliciteerd, bestuur vrouwenafdeling en ouders zijn dan zeker aanwezig. Kom ook !!

De promotie werd woensdagavond 1 juni officieel, maar helaas zonder zelf te spelen.
Afgelopen zondag werd tegenstander Roda ’46 Vrouwen 1 in Leusden overtuigend met 2-5 verslagen door FC Trias.
Dit resultaat in de finale van de nacompetitie heeft de vereniging doen besluiten om zondag niet naar Winterswijk af te reizen, waardoor FC Trias gepromoveerd is naar de 2e klasse.

Afgelopen zondag begon FC Trias overtuigend aan de wedstrijd en nam al vrij snel in de wedstrijd een 0-1 voorsprong door een lage schuiver van Loes. Hierna volgden nog diverse fraaie aanvallen en combinaties, maar zonder resultaat. Halverwege de 1e helft werd Roda ’46 wat sterker en tekende een kwartier voor rust de gelijkmaker aan. De wedstrijd werd rommeliger, maar vlak voor rust kwam FC Trias toch op voorsprong. Een bal van achteruit viel opeens voor de voeten van Lotte en zij wipte de bal met haar linkerbeen (!) over de keepster, rust 1-2.
Na rust kwam FC Trias zeer scherp uit de kleedkamer. Na zo’n 10 minuten werd Sacha de diepte ingestuurd en zij behield keurig het overzicht en Lotte kon de voorzet zo binnenlopen, 1-3. Direct hierna hield FC Trias goed druk op Roda’46 en uit een scrimmage voor het doel kon Chantal haar dikverdiende eerste doelpunt van het seizoen aantekenen, 1-4. Roda’46 probeerde nog wat terug te doen, maar de verdediging is het hele seizoen al een sterk wapen van FC Trias en hield keurig stand. Nadat Lotte nog een goede kans net had gemist, volgde even de later de mooiste treffer van de middag. Na goed positiespel werd Loes keurig vrijgespeeld en zij bedacht zich geen moment en knalde de bal van ruim 20 meter in de kruising!
De fraaiheid van deze treffer werd ook door de meegereisde supporters enorm gevierd. De wedstrijd leek beslist en er volgden nog enkele wissels, Zo kwamen Fien en de B-meiden Ilse en Noa nog in het veld voor Lisa, Yvana en Sacha. Vlak voor tijd kreeg Roda’46 nog een vrije bal aan de zijkant van het 16-metergebied en hierbij werd keepster Anouk verrast doordat de bal in één keer op doel werd geschoten, 2-5. Hierna volgde nog een kleine opleving van Roda’46, maar kon keepster Anouk nog een paar prachtige reddingen verrichten.
Opstelling: Anouk, Wendy, Linda, Lisse, Kim, Loes, Chantal, Lisa, Sacha, Lotte, Yvana.

De fotograaf van Roda’46 heeft zeer mooie foto’s gemaakt van deze belangrijke wedstrijd:
Klik hier voor de foto’s

Jaaroverzicht:
Onder leiding van trainer Henk Becks heeft het team direct meegedaan in de top van de 3e klasse, samen met Tubantia en Rekken.
Op 1 november werd de eerste periode gewonnen door een 0-7 overwinning op Vios B., nadat medekoploper Rekken al op een 6-0 nederlaag was getrakteerd. Op 29 november werd thuis tegen Tubantia een ongelukkige 0-1 nederlaag geleden, waardoor de spanning weer terug was in de competitie. In de winterstop stond Rekken er het beste voor met de minste verliespunten. Op 21 februari pakte FC Trias in Rekken echter een heel belangrijke overwinning. Een kwartier voor tijd stond het team nog met 1-0 achter, maar knokte zich sterk terug en won nog met 1-2!
Rekken was hierdoor zo van slag, dat het weken achter elkaar verloor en er nog maar 2 kampioenskandidaten over waren. Ook in Bredevoort liet het team zien dat het naast goed voetballen ook kan knokken voor een goed resultaat. Tegen MEC/Bredevoort werd een 2-0 achterstand bij rust weggewerkt en een zeer verdiend punt meegenomen, 2-2. Tussendoor werden er diverse grote overwinningen behaald met een 12-0 tegen Vaassen als uitschieter.
Op zondag 17 april volgde de ontknoping in de race om het kampioenschap in Hengelo tegen koploper Tubantia, dat 2 punten voorstond.
Vele supporters uit Winterswijk kwamen FC Trias Vrouwen 1 aanmoedigen en zorgden voor een uitgelaten stemming. Een prima spelend FC Trias had meer verdiend dan de 2-1 nederlaag. In de eerste helft een gelijkopgaande strijd, maar kwam Tubantia toch op voorsprong. Na rust voetbalde er maar 1 team en dat was FC Trias. Een kwartier voor tijd volgde dan ook de verdiende gelijkmaker, 1-1. De supporters gingen er even goed voor zitten, maar direct vanaf de aftrap scoorde Tubantia weer. Met alle energie is FC Trias op zoek gegaan naar de verdiende gelijkmaker, maar het mocht niet zo zijn. Onder luid applaus van de meegereisde supporters voor het goede spel ging het team natuurlijk teleurgesteld van het veld. En direct was daar al te horen: “Dan maar via de nacompetitie”.

In de eerste ronde van de nacompetitie werd verdiend gewonnen van een zeer pittige tegenstander VDZ 2. In Arnhem werd het op het nippertje 1-1 door een vrije bal van Linda, al was FC Trias daar de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij.
Een week later volgde op ‘t Huitinkveld een erg spannende wedstrijd. Na een kwartier scoorde Lotte met droge knal voor de voorsprong, maar bleef het heel lang maar 1-0. VDZ 2 bleef steeds een gevaarlijke ploeg, maar de verdediging gaf geen krimp. Vlak voor tijd kwam Lisa in het veld en maakte direct een einde aan de spanning door de bevrijdende 2-0 te scoren.
Daarna volgde dus de finale van de nacompetitie tegen Roda ’46, die helaas al in één wedstrijd is beslist, maar wel zorgde voor het beoogde doel:
PROMOTIE NAAR DE 2E KLASSE!!

Klik hier voor de pagina van FC TRIAS VROUWEN 1

P.S. Geschreven door een supporter!!

DSC00430        DSC00431

Na de 2-5 overwinning op Roda’46!!                            2e Klasse, here we come!!

DSC00423               DSC00434

Mooie woorden bij het afscheid van Sacha                 Roda-uit is niet makkelijk !!

Scroll naar boven