Ruime overwinning FC Trias 1 in Tilligte

DTC’07 in Tilligte. Een volkomen onbekende tegenstander die 2 jaar achter elkaar kampioen zijn geworden en vanuit de 5e klasse in één doorstoomde naar de 3e klasse. Aan gekomen in Tilligte bleek het veld zwaar te zijn. Neem daarbij dat de regenbui die naar beneden precies op het moment dat de wedstrijd begint, maakt het veld nog zwaarder. Het technisch duo had vandaag een strijd plan bedacht waarbij Robin, om tactische redenen, op de bank moest plaatsnemen. Strijd was een woord dat herhaaldelijk viel en waar FC Trias kon voetballen moest men ook proberen te voetballen. 2 weken geleden in Reutum begon FC Trias niet goed aan de wedstrijd en tegen DTC ’07 moest men laten zien of men er van geleerd had.

Na 90 min kunnen we concluderen dat men er degelijk wel van heeft geleerd. FC Trias begon prima aan de wedstrijd. In de eerste 10 minuten waren er 2 kansje voor FC Trias nog niet verzilverd werden. In de 16e minuut was het wel raak. En wat een beauty. Tom had zich slim uit laten zakken. 25 meter vanaf links kon hij heerlijk met zijn rechtervoet uithalen en de bal viel in de verre hoek in het kruis 0-1. De volgende kans was ook weer voor FC Trias. Niels werd in de diepte weggestuurd. Echter hij schot te vroeg waar hij nog wel een paar meter door had kunnen lopen. DTC’07 probeerde veelal met de lange bal de voorwaartsen te bereiken maar de verdediging stond als een huis. DTC’07 kreeg wel een kansje maar dan hebben we Sam in de goal staan die de verdediging de helpende hand biedt. Brian kreeg nog een kans in de 31e minuut maar zijn poging werd geblokt. Toch kreeg FC Trias een tegenslag te verwerken. Net voor rust kreeg de aanvaller van de thuisclub een metertje ruimte. Hij draaide behendig weg en liet in de verre hoek Sam kansloos 1-1.

In de rust werd deze tegenslag goed verwerkt. FC Trias kwam prima uit de kleedkamer en voordat iedereen het in de gaten had was de wedstrijd zo goed als beslist. In de 47e minuut kopte Tom prima raak uit een corner 1-2 en in de 56 minuut schoot Camiel van 30 meter fantastisch binnen 1-3. Een veilige marge. DTC’07 probeerde het wel en Sam moest ook nog wel ingrijpen maar alles bij elkaar was het niet goed genoeg om FC Trias het echt lastig te maken. Zeker toen de thuis ploeg aanvallend wisselde en achterin met z’n drieën ging spelen kwam daar de ruimte te liggen. Deze werd prima uitgespeeld door FC Trias. Brian kopte de 1-4 binnen en Cornelis maakte zijn eerste competitie doelpunt na een vlot lopende aanval via Altin en Brian 1-5.

FC Trias speelde bij vlagen een prima partij voetbal. Als we dan vandaag kijken naar de bank dan kan FC Trias prima wisselen zonder daar zwakker van te worden.

Komende week spelen we op dinsdag voor de Achterhoek cup in Doetinchem tegen Viod en donderdag spelen we thuis voor de beker tegen Rigtersbleek uit Enschede.

Scroll naar boven