Sobere derby FC Trias 4 eindigt in remise

Wat vanmorgen een spectaculaire en bruisende derby had moeten worden, werd een gezapige en vooral matige confrontatie. Mede ingegeven door het lastig bespeelbare zompige hoofdveld in Miste, zou deze wedstrijd nooit de echte zwaarbevochten kraker worden. Vooral persoonlijke fouten en veelvuldig balverlies aan beide zijden, zouden het spelbeeld bepalen.
Door een spelerstekort bij beide teams, moest er aan beide zijden geïmproviseerd worden. Bij de thuisploeg had coach Te Voortwis zichzelf noodgedwongen op moeten stellen. Hij had zich daarbij nota bene, op een voor hem ietwat ongewone midvoorpositie geposteerd. Zijn Trias-collega TD Kruuke had de dagen vooraf weer moeten praten als Brugman, om het nodige spelersmateriaal bij andere teams los te weken. Desondanks kon er om 10:00uur op Sportpark Den Tappen onder leiding van scheidsrechter Timmerman afgetrapt worden.

Vanaf het eerste fluitsignaal ontstond er een open wedstrijd, waarbij beide ploegen toch wat afwachtend begonnen. MEC pakte daarbij met verzorgd combinatiespel het voortouw en Trias 4 liet zich comfortabel inzakken en nam een meer afwachtende houding aan. Als snel werd TD Kruuke gedwongen om Eddy K. en Rick W. met blessures naar de kant te halen. Hun vervangers en gelegenheidsinvallers Gijs L. en Harm S. zouden een bepalende rol in deze pot krijgen.
Trias 4 herpakte zich snel van deze tegenslag en na ruim een hal uur spelen, opende Harm S. op een, voor hem kenmerkende wijze de score. Op de rand van het strafschopgebied werd hij door Gijs L. aangespeeld. Hij kapte hierbij twee man uit, speelde zich vrij en werkte de bal met een droge tegendraadse schuiver in de verre hoek.
Lang zou men hier niet van kunnen genieten. Binnen een minuut lag de bal na een uitgespeelde aanval van MEC, al bij Trias in het doel. Nog weer een minuut later tekende de thuisploeg zelfs al voor de 2 – 1 voorsprong. Zwak verdedigen bij Trias leidde een aanval over links in. Een goede voorzet van links, kon bij de tweede paal eenvoudig ingekopt worden.

Na de rust begon MEC 2 scherp en zou vanaf de eerste minuut het initiatief te nemen. Goed gegroepeerd drukte men Trias 4 ver terug op de eigen helft en afwisselend over links en rechts zocht men de aanval. Trias verdedigde met man een macht en het wachten leek op nog een treffer van de thuisploeg. Maar na ruim een uur spelen, viel het doelpunt aan de overkant. Via een combinatie op het middenveld, counterde Trias op de volslagen lege speelhelft van MEC. Op volle snelheid ging Gijs L. alleen richting de Misterse doelman en schoot de gelijkmaker strak in de verre hoek.
MEC 2 leek hierdoor niet gelijk van slag, maar de gelijkmaker zorgde er wel voor, dat men wat minder offensief ging spelen. Trias 4 kon zich hierdoor onder de druk vandaan voetballen.
Nu speelde zich het spel vooral op het middenveld af.
Een kwartier voor tijd was het toch weer MEC 2, dat de voorsprong pakte. De linksbuiten mocht ongehinderd doorlopen richting het doel van keeper Niels en vanaf zestien meter, streepte hij de bal hoog in de korte hoek.
MEC 2 dacht nu echt de winst naar zich toe te trekken, maar hierdoor leek men de concentratie enigszins kwijt te raken. Dit uitte zich vooral bij de keeper. Hij wilde op laconieke wijze de bal uitverdedigen, echter speelde hierbij de bal bij Harm S. in de voeten. Deze speelde de bal naar de vrijstaande Gijs L, die de bal kort voor het doel eenvoudig binnen kon tikken.
Beide teams zetten vervolgens nog wel even aan om toch nog de volle winst te behalen, maar de krachten leken opgespeeld. Tot echte kansen kwam het aan beide zijden niet meer.

Achteraf bleek het een wedstrijd met vele gezichten, welke eigenlijk geen winnaar verdiende. Uiteindelijk heeft Trias 4 hierbij eindelijk een punt weten te behalen. De eerste van dit seizoen welteverstaan!
Tot slot nog een woord van dank aan de gelegenheidsinvallers Harm S, Gijs L, en Rens B.

Komende zondag zou men op Sportpark ’t Welink aan moeten treden tegen Dinxperlo 2, echter heeft de thuisploeg inmiddels een ‘snipperdag’ aangevraagd bij de KNVB. Wederom mag Trias 4 een extra weekje rust pakken.

Scroll naar boven