Spoorzone toernooi

Afgelopen zaterdag 6 februari stond bij de F jeugd in het teken van zaalvoetbal. In de spoorzone zaal speelden bijna alle teams hun toernooi. Voor de meeste teams betekende dit ook dat de spelertjes voor het eerst in de nieuwe samenstelling konden voetballen dus iedereen wat heel benieuwd hoe de dag zou verlopen.

Als eerste waren m 9:00 uur de F8M, F9 & F10 aan de beurt.
De F8M is een van de twee pas recentelijk samengestelde meidenteams en de F9 & F10 bestaan in zijn geheel uit Tijgers. De F8M speelde een leuk toernooi. Twee wedstrijden eindigden in een 0-0 gelijkspel, eentje werd verloren met 1-0 en de laatste wedstrijd (tegen de latere kampioen Trias F9) wonnen ze met 2-0 door doelpunten van Dide Heinne en hun nieuwste versterking Evi Nijman. De F8M eindigde uiteindelijk op de derde plaats. De F9 & F10 hebben het heel goed gedaan en zijn respectievelijk als 1e & 2e geëindigd. In een poule zaten naast de F8M verder ook Winterswijk F11 & F12. De F10 behaalde in de poulewedstrijden, 2 gelijke spelen en 2 overwinningen, de F9, 2 overwinningen, 1 gelijkspel en 1 nederlaag tegen FC Trias F8.

De finale was een spannende aangelegenheid waarbij F9 & F10 goed tegen elkaar waren opgewassen, iets waar bij indeling van de teams ook rekening mee was gehouden door de teams zo gelijkwaardig mogelijk te maken. Dat het spannend was bleek wel doordat na 10 minuten er een 1-1 eindstand op het scorebord stond. Strafschoppen derhalve. Dit was voor de jongens en 2 meiden ontzettend spannend want pas na 20 (!) strafschoppen was er een beslissing.

F9 1e en F10 2e. Maar zoals altijd was er na de teleurstelling van de 2e plek en de vreugde van de 1e plek weer tijd om elkaar te feliciteren met het behaalde resultaat en het bedanken van de sportieve tegenstand.

In de tweede poule waren de F6 & F7 aan de beurt

De F6 speelde een goed toernooi. De poule fase werd efficiënt met 10 punten afgerond waardoor ze zich plaatsten voor de finale die helaas met 1-0 werd verloren. Een mooie tweede plaats dus..!
De F7M bereikte een mooie 3de plaats. Ook voor de F7M was het de 1e keer dat de meiden in deze samenstelling voetbalden. Een aantal meiden zaten al in de F samen met de jongens en een aantal komen uit de Tijgers. De eerste wedstrijd tegen Sc Meddo F2 was een leuke en aanvallende wedstrijd. Het was even wennen aan alles, met een 0-0 als uitslag. De tweede wedstrijd tegen Fc Winterswijk F10 werd met 3-0 verloren. De derde wedstrijd tegen Fc Winterswijk F9 is met 0-1 gewonnen met een mooie goal van Melissa. FC Winterswijk F9 is uiteindelijk de winnaar van de poule geworden en we mogen er trots op zijn dat we juist daarvan hebben gewonnen. De laatste wedstrijd tegen de F6 werd verloren met 0-2. De F7 heeft dus 1 wedstrijd gewonnen, 1 gelijk gespeeld en 2 verloren.
De meiden vonden het super leuk en uiteindelijk zijn ze 3de in de poule geworden, een heel mooi resultaat.!

De F4 & F5 mochten om 16:10 aantreden

Ook voor de jongens van Trias F4 is het na de winterstop de eerste krachtmeting. Dat zaalvoetbal en veldvoetbal niet helemaal het zelfde zijn was duidelijk te merken in de eerste wedstrijd. Iedereen moest wennen aan het veld en de bal. Gelukkig troffen ze met MEC F2 meteen de zwakste tegenstander van de poule en werd er eenvoudig met 4-0 gewonnen. De tweede wedstrijd tegen Winterswijk F6 ging mooi gelijk op. Helaas was er vlak voor het eind pech dat er een eigen doelpunt viel, 1-0 verlies. Vervolgens was Winterswijk F7 de tegenstander. Trias F4 had het beste van het spel en heel wat kansen, maar geen enkele bal ging er in. Vlak voor tijd nog een flinke kans voor de tegenstander die er net niet in ging, 0-0 eindstand. De laatste poulewedstrijd was tegen Trias F5, alleen winst zou genoeg zijn om de finale te halen. En dat lukte de jongens, een leuke pot voetbal werd met 2-0 gewonnen.

De finale was behaald en tegenstander was Winterswijk F6. De jongens van F4 moesten meteen na de laatste poulewedstrijd aan de bak, Winterswijk had al een wedstrijd gerust en dat maakte wel een verschil. Tijdens de wedstrijd sloeg de vermoeidheid toe. Een paar situaties waar men de bal niet meer goed kon uitverdedigen deed ze de das om, 2-0 verlies.

Al met al een mooie verdiende tweede plaats voor Wiljo, Thomas, Lucas, Mike, Bram, Thijs en Timme.

De F5 speelde 4 wedstrijden waarvan er  1 werd gewonnen en 3 verloren. De wedstrijd die is gewonnen was met 2-0 en beide doelpunten zijn gemaakt door Yassier. Verder hebben ze veel plezier gehad en het was ook de eerste keer met de nieuwe jongens erbij. Volgens de leiders klikt het wel goed. Helaas waren er wat afwezigen waardoor ze geen wissels hadden. Ze waren blij met de inzet van Tijn Kuipers van de F6!

De spelers van de F2 hadden er allemaal ontzettend veel zin in en dat was te merken. Het F2 team moest zowel de F2 als de F3 poule spelen en hieronder een impressie van de middag:

Poule F2:

We begonnen tegen FC Winterswijk F2 en kwamen al snel voor door een goal van Tom.. goede start dus. De rest van de wedstrijd ging het gelijk op en beide partijen hadden kansen over en weer. Helaas scoorde FC Winterswijk net voor het eindsignaal 1-1. We hebben goed gespeeld en de afspraken nagekomen.

Volgende wedstrijd tegen Vosseveld F1 ging het opnieuw gelijk op en werden er geen goals gescoord, maar opnieuw goed gevoetbald en ook hier goed gevoel.

Laatste wedstrijd tegen FC Winterswijk F3 gewonnen met 2-0 door 2 goals van Jaimy, in deze wedstrijd waren we beter en hebben we ook verdiend gewonnen.  Dus 2x gelijk en 1x winst.. dat is wel wat anders dan afgelopen seizoen waarop we alles verloren.. goed voor de moraal dus.

Door deze uitslagen stonden we in de finale opnieuw tegen FC Winterswijk F2 en weer ging het gelijk op en eindigde de wedstrijd in 0-0. Na 6 penalty’s had FC Winterswijk net iets meer geluk en wonnen ze met 1-2. Een 2e plek dus en dik tevreden allemaal.

Poule F3

We hadden de beker nog niet in handen of we moesten gelijk al weer in de volgende poule spelen en dat was iets te snel allemaal. We hadden de kop er nog niet bij en voordat we het wisten stonden we achter tegen Winterswijk F4. De hele wedstrijd liep het verder stroef en daarom verloren we onnodig deze wedstrijd. Bij de heren sloeg ook langzamerhand de vermoeidheid toe en dat was de hele poule te merken. Geen goed begin dus.

Tweede wedstrijd tegen Meddo F1 waren we beter en hebben we gewonnen met 1-0, door een goal van Jaimy er was echter al minder structuur en zoals we in de vorige poule speelden was niet meer veel van te zien.

Tegen MEC/Bredevoort hebben we vervolgens gelijk gespeeld met 1-1 (goal van Kyan), waarbij we deze wedstrijd gewoon makkelijk hadden moeten winnen. De pijp was leeg.

De laatste wedstrijd tegen FC Winterswijk F5 hebben we gewonnen met 1-0 door een goal van Jaimy, waardoor we de dag winnend afsloten. Net niet genoeg voor de finale, maar het was ook mooi geweest.

Iedereen heeft enorm zijn best gedaan en we hebben een goede voorbereiding voor het seizoen gehad, vooral de F2 Poule waren we goed bezig en dit zijn toch de ploegen waar we deels tegen moeten in de competitie. Iedereen in ieder geval met een goed gevoel op huis op aan.

Met dank aan Loek Heinne, Edwin Abbink, Bob Rhebergen, Raymond Tjallingi, Sylvia de Koning, Arjan Onnink & Paul Beijers & Marco Willemsen

IMG_2171

Scroll naar boven