Trias 1 speelt prima partij tegen de koploper

Trias speelde vandaag tegen de verrassende nieuwe koploper OBWuit Zevenaar. Verrassend in die zin, doordat de KNVB Masv 1 punt had afgenomen was OBW op doelsaldo de nieuwe koploper. En omdat Trias 1 nog niet helemaal veilig is moest men aan de bak. En men ging aan de bak. Trias bleef tot in de 93e minuut strijden en bij vlagen ook zeer goed voetballen
De 1e kans was ook voor Trias maar de keeper was Bram de baas. In de 12e min kwam wel de 1-0 op het scorebord. Bram kon alleen op de keeper af en was nu wel de winnaar. Een mooie opsteker voor Trias. Hierna golfde het spel in een hoog tempo op en neer. Met een prima vangbal voorkwam Mathijs dat OBW langszij kwam. En Trias gaf niet veel weg tegen de goede voorhoede van OBW. De laatste 10 min van de 1e helft werd OBW wel iets sterker en drong het Trias achteruit. Maar echte kansen kwamen er niet.

OBW ging in de 2e helft verder waar het in de 1e mee was geëindigd. Het drong Trias achteruit. En in de 49e min kwam daar de gelijkmaker al aan. Een afgemeten voorzet vanaf links werd onhoudbaar ingekopt 1-1. Eventjes was Trias van de leg. OBW rook dar er misschien meer in zat en bleef veel op de helft van Trias spelen. Maar Trias bleef bestand tegen de druk die OBW uit oefende. Trias kwam toch weer op voorsprong. Uit een razend snelle uitbraak was assist koning Menno die de bal heerlijk bij Roman neer legde. Roman werkte perfect af met een volley en Trias stond weer voor. Hierna bleef het spelbeeld hetzelfde. OBW bleef verzorgd voetbal spelen en Trias probeerde met snelle counters de de voorsprong te vergroten. Men kreeg hier ook kansen voor. Maar een bal op de paal en Menno die over de bal maaide, in kansrijke positie, waren de kansen om de wedstrijd definitief op slot te doen. Maar dit mocht niet zo zijn. OBW kwam weer langszij. Wederom was het de spits die scoorde. Met nog 20 min op de klok kon de wedstrijd nog alle kanten op. OBW wilde winnen en ging achterin 1op1 spelen. Hierdoor kreeg Trias ruimte om met de snelle spitsen Bram en Thomas voor veel gevaar te zorgen. In de 80 minuut de invalbeurt van eigen kweek Nick Nijenhuis. De speler van O-19 viel prima in en scoorde ook nog bijna. Een voorzet van rechts werd ingekopt bij de 1e paal door Nick maar de verdediger kon de bal verwerken tot corner. Ook later, in de slotfase kreeg Nick nog een kans maar dit schot was net niet hard genoeg om de keeper te verrassen.

Al met al waren beide trainers het er over eens dat een gelijkspel terecht was. OBW liet zien dat men over een goede ploeg beschikt. Trias liet zien dat men te laag op de ranglijst staat. Trias is door dit resultaat nog steeds niet helemaal veilig. Rechtstreekse degradatie kan niet meer. Maar wil men de nacompetitie ook niet spelen dan moet het nog zeker 2 punten halen in de laatste 2 wedstrijden. Om te beginnen kan dit zondag in Arnhem tegen VDZ.

Scroll naar boven