Trias 4 komt te kort in Bentelo

Voor Trias 4 leken vanochtend de omstandigheden weer ideaal voor een stunt. Sinds de overwinning, een paar weken geleden tegen toenmalige koploper Buurse 2, was het bovenin stuivertje wisselen. Vandaag zou men op Sportpark de Pol, tegen huidige koploper Bentelo 2 ook weer voor een verrassing kunnen zorgen.
De afgelopen dagen had TD Kruukke weer al zijn contacten aan moeten spreken, om weer een volwaardige selecte op de been te krijgen. Een verlate wintersport en de nodige blessures zorgden ervoor, dat er weer de nodige aanvulling georganiseerd moest worden. Invallers Timo, Corné, Frank en Sander, bedankt voor de getoonde inzet!

In de openingsfase ging de wedstrijd redelijke gelijk op. De thuisploeg maakt het spel en Trias 4 liet zich ver tot op eigen helft terugzakken. Bentelo maakte hier goed gebruik van en zette van achteruit de druk vol op Trias. Af en toe werd het centrum gezocht, maar veelal was het de lange crosspass van de aanvoerder van achteruit, die voor gevaar moest gaan zorgen.
Maar de lange ballen kwamen vaak niet aan of werden prima onderschept door de vleugelverdedigers van Trias 4. De gasten daarentegen, loerden op de counter en kwamen er op die manier een paar keer gevaarlijk uit. Hierbij was Emiel nog het dichtst bij een treffer, echter één op één met de keeper ging zijn schot ruim een meter over.
Naarmate de rust dichterbij kwam, kwam Trias steeds sterker in de wedstrijd. Met name door het harde werken en het winnen van persoonlijke duels, leek men toen zelfs even de bovenliggende ploeg. Maar ruim in blessuretijd liet de lokale scheidsrechter zich van de meest discutabele kant zien en toonde zich daarbij een echte thuisfluiter. Vanaf vijf meter afstand werd een afgeslagen bal via een harde volley tegen centrale verdediger Eddy aan geschoten. Dat hij zijn armen uit reflex tegen zijn borstkas aandrukt hield en hier de bal vol tegen kwam, was voor de scheidsrechter genoeg, om de thuisploeg onterecht op een cadeautje te trakteren. Het luide protest van TD Kruuke en de zijnen mocht niet baten en de 1 – 0 werd langs keeper Niels binnen geschoten. Enkele minuten later klonk na bijna vijfenvijftig minuten eindelijk het rustsignaal.

De tweede helft verliep een stuk rommeliger, dan de eerste. Trias 4 probeerde van begin af aan, de druk op de thuisploeg te zetten, op zoek naar een vroege gelijkmaker. Bentelo daarentegen, startte minder georganiseerd en kwam nauwelijks uit de verdediging. Aan beide kanten waren er enkele kleine kansen, maar echte gevaarlijk werd het niet in de beginfase.
Maar naarmate Trias meer aandrong en verder van de eigen goal af ging spelen, onderstond er voor Bentelo voorin meer ruimte. Vooral de aanvallende middenvelder van Bentelo maakte hier gretig gebruik van en toonde zijn individuele klasse. Diverse keren passeerde hij meerdere verdedigers en kon zo zichzelf of een medespeler gevaarlijk in stelling brengen.
Met ruim vijfenzeventig minuten op het bord, was het dan toch weer de thuisploeg, die met een tweede treffer definitief het verzet van Trias 4 wist te breken. Via goed combinatievoetbal werd de verdediging uitgespeeld en kon de linksbuiten de 2 – 0 binnenschieten.
Kort voor tijd was het een gelijksoortige combinatie die ook de 3 – 0 inleidde, waardoor er een afgetekende en vooral geflatteerde eindstand op het bord stond.

Uiteindelijk bleek het een licht verdiende overwinning voor de thuisploeg, welke echter werd ingeleid door een uiterst discutabele beslissing van de scheidsrechter. Ook na deze wedstrijd was iedereen bij Trias 4 ervan overtuigd, hier niet tegen de uiteindelijk kampioen te hebben gespeeld.
Wie dat wel wordt, zal het vervolg van de competitie uitwijzen.

Komende zondag wordt thuis op ’t Huitinkveld Neede 3 verwacht. Een ideale gelegenheid, om deze verliespot in Bentelo te doen vergeten. Om 09:00 uur wordt er afgetrapt.

Scroll naar boven