Trias 4 verzuimd vroegtijdig het verschil te maken

Vanmorgen stond er voor Trias 4 een serieuze krachtsmeting op het programma. Thuis trof men HSC ’21 3. Een subtopper die een lange tijd om de bovenste plaatsen had meegestreden. In de eerste wedstrijd van dit seizoen in Haaksbergen, had men hier nog ruim van verloren, dus het was de heren er vanmorgen veel aangelegen wat recht te zetten.

Trias 4 had er van begin af aan voor gekozen, een wat meer afwachtende houding aan te nemen en juist de tegenstander het spel te laten maken. HSC ’21 had zich destijds al een goed voetballende en combinerende ploeg getoond en zo ging Trias vanmorgen dan ook zorgvuldig te werk. Trias 4 leunde in de verdediging en kwam er spaarzaam uit voor een overtuigende counter. En in de eerste helft leek zich dit uit te gaan betalen. Door het juiste moment goed af te wachten, wist men er regelmatig verassend uit te komen. Talloze grote kansen deden zich voor en zo had men voor rust al op een ruime voorsprong kunnen, zelfs moeten staan. Echter door het gebrek aan gecontroleerde afronding, deed men zichzelf te kort. Zo leek men doelpuntloos richting de thee te gaan.
Echter geheel tegen de verhoudingen in, waren het de gasten die de score openden. Juist op het moment, dat Trias bij het doordekken te veel uit zijn verdedigende positie kwam, was het HSC ’21 dat genadeloos toesloeg. Na balverlies van Trias op het middenveld, combineerden de gasten razendsnel door de verdediging. Geheel vrijgespeeld, kon de behendige en geslepen midvoor de bal binnenschieten en zo ging men met 0 – 1 op het bord de rust in.

De tweede helft verliep een stuk rommeliger. Vanuit de 0 – 1 achterstand, werd Trias 4 genoodzaakt, wat meer uit zijn schulp te komen. Men ging wat verder van de eigen goal af spelen en zette steeds meer druk op de HSC ’21. Hierdoor creëerde men wel wat kansen, echter werden achterin de ruimtes ook groter, waardoor de gasten ook weer gevaarlijk konden worden. Een lange tijd speelde het spel zich voornamelijk op het middenveld af en ging het in rap tempo op en neer.
Een kwartier voor tijd kreeg Trias eindelijk loon na werken. Een van richting veranderde dieptepass van Wilfred, belande rechtstreeks in de voeten van de vooruitgeschoven Maarten. Met nog drie verdedigers voor zich, leek zijn situatie al snel uitzichtloos. Echter wist hij zich behendig vrij te kappen en krulde de bal vanaf ruim twintig meter, fraai in de verre bovenhoek. De dik verdiende gelijkmaker stond eindelijk op het bord.
In de slotfase leken beide partijen nog voor de overwinning te willen spelen. Over en weer waren er enkele doelrijpe kansen, maar tot scoren kwam men aan beide zijden niet.

Uiteindelijk een verdiende puntendeling, waarbij Trias 4 in het eerste halve uur van de wedstrijd al af had kunnen rekenen met de Haaksbergse gasten en toen de wedstrijd al in het slot had moeten gooien. Door dit niet te doen, bleven de gasten hoop houden en werden zo langere tijd zelfs de bovenliggende ploeg. Met de bevochten 1 – 1 eindstand leken uiteindelijk beide ploegen tevreden.

Komende zondag zou nog de laatste wedstrijd van dit seizoen gespeeld moeten worde. Om 09:00uur zou men thuis op ’t Huitinkveld een inhaalwedstrijd spelen tegen Longa ’30 5.
Echter hebben de gasten uit Lichtenvoorde inmiddels te kennen gegeven, in verband met een spelerstekort, niet in Winterswijk te zullen verschijnen.
Daarmee is het seizoen na de wedstrijd tegen HSC’21 3 tot een einde gekomen.
Uiteindelijk heeft Trias 4 prima gepresteerd, maar met name door vele personele wisselingen en aanvullingen, heeft men nooit echt om de prijzen gestreden. Aangezien nagenoeg de voltallige selectie ook komend seizoen weer aan zal sluiten bij Trias 4, zal men dan weer uitgerust en met een frisse ambitie aantreden.
Hierbij wenst Trias 4 al zijn trouwe supporters en andere lezers van dit katern, een geweldige en sportieve zomerstop toe en hoopt U vanaf september weer te mogen begroeten langs de velden!

Scroll naar boven