Uit winst in verre Lemelerveld

FC Trias speelde in ronde 8 uit in het verre Lemelerveld. En best een belangrijk potje. Verlies je dan moet FC Trias naar onderen kijken, win je dan zet je de tegenstander op een redelijke afstand. Aangekomen bleek het veld loodzwaar, door de vele regen van de laatste paar dagen. Dus van achter uit voetballen is lastig op zo’n veld.

Het begin was aftasten van beide kanten. De thuisploeg speelde veelal de lange bal. Van daar uit probeerde men de 2.06 meter spits te bereiken maar FC Trias had het achterin op dat moment best redelijk staan en gaf geen kansen weg. Ook FC Trias kreeg niet veel kansen maar was voetballend wel bovenliggend. En FC Trias ging ook terecht rusten met een 0-1 voorsprong. Brian legde een vrije bal panklaar op het hoofd bij Tom die met een pracht goal de keeper volstrekt kansloos liet.

Wiebe kwam na de rust Niels vervangen. Dit om fysiek op het middenveld een handje te helpen. Maar door matig verdedigen kwam in de 57e minuut de thuisploeg op gelijke hoogte en FC Trias kon weer op opnieuw beginnen. Want direct na rust had Angelo de 0-2 kunnen misschien wel moeten maken. Toch kwam FC Trias voor de 2e keer op voorsprong. Uit een cornerbal was het Bram die prachtig binnen knalde en de 1-2 op het scorebord zette. FC Trias kon maar 10 minuten genieten van de voorsprong. Wederom matig verdedigen werd FC Trias fataal en de 20 sec geleden invaller scoorde 2-2. Daarna werd het spel nog fysieker. De prima fluitende scheidsrechter begon met wat kaarten uit te delen en dat deed Lemelerveld de das om. De speler van de thuisclub kreeg een domme 2e gele kaart en Lemelerveld kwam met 10 man te staan. FC Trias drukte de tegenstander achteruit. Wiebe werd in de 88e minuut diep gestuurd en was eerder bij de bal dan de uitlopende keeper. Een prima moment om op 2-3 te komen aangezien het bijna tijd was. Daarna kreeg FC Trias nog voldoende kansen. De prima ingevallen Cornelis had een penalty moeten hebben en de eveneens goed ingevallen Aakash had kunnen scoren alleen zijn prachtige bal kwam op de binnenkant van de kruising. Na 6 minuten floot de scheidsrechter voor het einde en waren de 3 punten binnen.

FC Trias behaalde een zwaar doch verdiende overwinning en kan weer naar boven kijken. Komende zondag spelen we weer thuis. Reunie komt dan op bezoek.

Ook de gasten maakten hun versie van het wedstrijdverslag, wat je op hun website kunt teruglezen.

Scroll naar boven