VDZ – FC Trias wordt beslist door standaardsituaties

Ondanks dat de kalender al 15 oktober aangaf speelden we onder werkelijk zomerse omstandigheden uit in Arnhem tegen VDZ. Zonder Jurrian Veldhuizen, die de komende maanden voor stage in Ghana is, maar met nieuw-bakken vader Richard Kok terug op het middenveld werd er uiteindelijk met 2-1 verloren.

De mannen van trainer Jos Heutinck begonnen scherp en dat leverde na 4 minuten al de eerste kans op voor Nick Houwers wiens schot echter in de handen van de VDZ-goalie terecht kwam. Na een kwartier was er een kans voor Stefan te Selle die een vrije trap van Joost Piek net niet voldoende kon verlengen. Dit was echter het laatste wapenfeit van Stefan want die moest kort daarna geblesseerd (knie) het veld verlaten en werd vervangen door Tom Berendsen. In de rest van de eerste helft een paar kansen van o.a. Richard Kok en Nick Houwers maar het was vooral Mathijs Stortelers die zich moest laten gelden met een aantal goede reddingen.

Direct na rust bracht Daan van Held vanuit een vrije trap de Arnhemmers op voorsprong: 1-0. Ondanks dat het schouwspel van beide kanten er niet beter op werd kwamen er nog wel een aantal kansjes: Een schot van Joost Piek werd net naast getikt, de corner die er op volgde werd door Richard nipt overgekopt en zag Lars Dijkstra zijn doelpoging over de verkeerde kant van de doellat gaan. Ondertussen verrichte Mathijs nog een aantal belangrijke reddingen maar kon hij een vrije trap van Max Burgers niet goed verwerken: 2-0. Kort voor tijd schoot Nick Houwers een vrije trap over de muur in de kruising (2-1) en probeerde FC Trias met man en macht er nog een punt uit te slepen maar verder dan een kansrijke kopbal van Jeffrey Houwers kwam het niet.

Al met al een teleurstellende uitslag die we hopelijk volgende week zondag (aftrap 14:00 uur aan de Elderinkweg) in Hengelo (GLD) tegen PAX goed kunnen maken.

regiointernet.tv was met een camera aanwezig en maakte de volgende reportage:

Scroll naar boven