Verdiende winst voor FC Trias 1

De jonge equipe van trainer Yassin Ouadighi kreeg vanmiddag Voetbal Vereniging Olympia (VVO) op bezoek. Na de terechte overwinning van vorige week , uit bij Ruurlo, moest en zou deze goede lijn door getrokken moeten worden. VVO is matig begonnen aan de competitie en dat liet men vanmiddag ook zien. Waar het vroeger bekend stond om zeer verzorgd voetbal, liet men dat vanmiddag niet zien. De 4-0 overwinning die Trias boekte was dan ook meer dan terecht.

Echter ook de thuisclub begon matig aan de 1e helft. Vaak net een stapje te laat. 2e ballen die niet werden gewonnen, daardoor werd Trias ook niet gevaarlijk. Men had de tegenstander nodig om op 1-0 te komen. Kinderlijk slecht uitverdedigen door het midden , werd de bal onderschept door Menno. Die kon gemakkelijk scoren. Een opsteker na 13 min spelen want tot dan toe was er nog niet veel te beleven geweest  En dat was het eigenlijk ook wel wbt de 1e helft. VVO kon niet gevaarlijk worden omdat Trias achterin verdedigend prima stond. De gevaarlijke spits Joost Baarslag werd volledig geneutraliseerd door Giovanni en Richard.

In de rust was men het er over eens dat dit niet onze beste 1e helft was van de nog jonge competitie. VVO zou nog wel iets willen proberen met een 1-0  achterstand. Dus goed beginnen aan de 2e helft was een must. Bij 2-0 zou VVO instorten was de verwachting van de staf van Trias. VVO begon ook wel fel maar het kon zich deze middag geen enkele kans creëren.  Trias was gevaarlijk uit een standaard situatie. Met zijn heerlijke linkerbeen legde Menno een vrije bal panklaar bij de 2e paal op het hoofd van Richard. 1 meter voor de doellijn wist Bram dit cadeautje helaas niet te pakken. In de 58e minuut moest Matthijs nog wel een keer in actie komen. De rechtsbuiten van de bezoekers knalde de bal via de handen van Mathijs op de lat. Daar was de laatste mogelijkheid van VVO wel genoemd. Trias kreeg wel kansen om de wedstrijd te beslissen. Ilhan kopte een afgemeten voorzet prima in, maar met een goede redding van de keeper kwam de 2-0 nog niet op het scorebord.  Dat was in de 69e minuut wel het geval. Menno zette Joost vrij voor de keeper en de 2-0  was een feit. Hierna was het verzet definitie gebroken en liet Trias bij vlagen prima voetbal zien. In de 73e minuut de mooiste aanval van deze middag. Wederom was het Menno die de aanval inleidde. Met een prachtig steekbal werd Joost weer vrijgezet voor de keeper. Zonder te kijken legde Joost de bal breed en de goed meegelopen Kenan kon gemakkelijk de 3-0 aantekenen. Kenan was Bram komen te vervangen en deed dit uitstekend. Het werd zelfs nog 4-0. Een ingestudeerde corner werd bij de 2e paal soepel door Joost binnen geschoten.  Even later nog een prima aanval van de thuisclub. Kenan legde vanaf de achterlijn de bal prima terug. De ingelopen invaller Michel kegelde de bal snoeihard tegen de lat.

Met deze overwinning nestelt Trias zich prima in het linkerrijtje. Vandaag was de overwinning weer terecht.  Ook de jongens die vandaag invielen lieten zien dat Yassin keuzes kan/moet maken. Trias is op de goede weg. Volgende week gaat men uit naar Hen

gelo. Pax verloor vandaag van Gendringen en zal zich volgende week willen revancheren voor eigen publiek. Mooi affiche voor Trias om daar een stokje voor te steken. 

We willen alle supporters bedanken voor hun steun en komst. De ballen werden deze middag aangeboden van Verhaegh & zn, Klomps Bouw en Vering infra support, waarvoor Dank!

Pupillen van de week waren Jordi Bouwhuis en Timor Schigt uit de JO10-3.

 

Scroll naar boven