Vervelende nederlaag in Gendringen

FC Trias 1 verloor op zondag 10 april in Gendringen van de plaatselijke vv. Met het kleinst mogelijke verschil 1-0.

Onder prima omstandigheden kwam FC Trias al vroeg in de wedstrijd achter. Een slecht verwerkte bal uit een corner kwam via een volley terug richting het FC Trias doel. Vanaf de zijkant gezien was de bal houdbaar maar was toch te machtig voor Mathijs. Dus FC Trias liep direct achter de feiten aan. Het viel geduldig aan maar de aanvallen waren vaak te doorzichtig. Toch kreeg FC Trias nog wel 2 kansen om nog voor rust op gelijke hoogte te komen echter de achterstand met rust was een feit.

Na rust was FC Trias de boven liggende partij en drukte Gendringen terug op eigen helft. En het scoorde na een kwartier ook de gelijkmaker. Cornelis was met zijn voorzet iedereen iedereen te snel af en rolde bij de 2e paal binnen. Tot ieders verbazing stak de grensrechter van Gendringen zijn vlag in de lucht en keurde de scheidsrechter de goal, nadat hij in 1e instantie naar het midden wees, als nog af. Na vraag na afloop van de wedstrijd gaf de scheidsrechter als uitleg dat hij het niet goed kon zien en op zijn assistent moest afgaan. Echter de scheidsrechter floot voor buitenspel maar de grensrechter vlagde voor een overtreding die de scheidsrechter niet had geconstateerd. Dus een zuiver doelpunt dat wordt afgekeurd doet wel iets met een 11 tal. FC Trias was even van slag maar pakte het wel weer goed op na deze foute beslissing. Het ging vol op de aanval en liet achterin daardoor wat ruimte over voor de aanvallers van Gendringen. Maar het beste is er af bij Meijer en de ingevallen ten Kate waardoor Gendringen niet meer scoorde. FC Trias had deze middag niet het geluk aan haar zijde. Ballen vielen net niet goed of er werden niet de juiste keuzes in de eindfase gemaakt. Die paar kansen die je krijgt moeten gewoon gemaakt worden. Dat FC Trias dat wel in zich heeft, heeft men dit seizoen vaak genoeg laten zien maar vanmiddag was het niet goed genoeg.

2e paasdag thuis tegen Rheden moet men zich weer laten zien. In Rheden werd het 0-4 maar de terug ronde laat zien dat tegenstanders zich aan passen. FC Trias zal daar een passend antwoord op moeten vinden.

Scroll naar boven