Voor Vrouwen 1 eindigt seizoen ver van huis

Net als vorig seizoen had Vrouwen 1 zich geplaatst voor de nacompetitie iets wat voor de jonge ploeg van trainer Henk Becks een prestatie van formaat mag worden genoemd. In tegenstelling tot andere jaren wordt de nacompetitie dit seizoen volgens het knock-out systeem verspeeld kortom één wedstrijd bepaald of je de volgende ronde haalt. Het lot had bepaald dat de meiden meer dan 200 kilometer van ‘t Huitinkveld in het dorpje Schijf (gemeente Rucphen, Noord-Brabant) op de grens met Belgie moesten aantreden tegen de lokale vrouwen die streden tegen degratie. Onze meiden lieten hun visitekaartje achter maar helaas loog ook nu het scoreboard niet: 4-3.

De wedstrijd begon met een droomscenario want binnen 2 minuten kwamen onze vrouwen op voorsprong toen Bo Rensink in de rebound scoorde. Kort daarna had Yvana Roessink “de deur op slot kunnen gooien” met de bevrijdende 0-2 maar ze scoorde van dicht bij helaas niet. Alhoewel vv Schijf dit seizoen een klasse hoger had gespeeld (en dus via de nacompetitie moet proberen er in te blijven) was het verschil niet groot. FC Trias een jonge ploeg die vooral de bal wil rond laten gaan terwijl de veel oudere thuisploeg daar alleen maar fysieke kracht tegenover zetten. Opvallend was zeker de heel belangrijke rol die de aanvoerdster daarbij speelde. Navraag leerde dat ze Lotte Godrie heette en één van de 3 Godries is binnen het team. Ze was de hele wedstrijd overal in het veld te vinden en daarom ook bij elke doelpoging betrokkken. Hoe dan ook, na 45 minuten had de thuisploeg de kleine achterstand omgebogen naar een 2-1 voorsprong.

Na de pauze was Julia Bruggers in de ploeg gekomen voor Kim Grijsen en Yvana Roessink een linie naar achter geschoven. Dit gaf nieuwe impulsen aan de voorhoede wat resulteerde in een aantal mooie kansen. De ingevallen Julia Bruggers bracht uiteindelijk zelf de beide ploegen op gelijke hoogte: 2-2. Even was vv Schijf van slag maar dat bleek van korte duur te zijn want het schakelde een tandje bij en na dik een uur spelen stond het 4-2 met, inderdaad, o.a. weer een doelpunt van Lotte Godrie. Onze meiden gaven echter niet op en toen de achterstand in de 85ste minuut terug werd gebracht tot 4-3 (doelpunt Bente Antonisse) werd nog even alles uit de kast gehaald om er een verlenging uit te persen. Helaas werd de inzet niet beloond zodat er feitelijk met 4-3 was verloren van Lotte Godrie.

Betekent dat voor de meiden, net als vorig seizoen, de nacompetitie eindigt in de eerste ronde. Maar zeker ook dat men ook dit seizoen een geweldige ontwikkeling heeft doorgemaakt en een fantastisch resultaat in de 2e Klasse heeft behaald!

Klik hier voor meer foto’s

Scroll naar boven