Voorbereiding van de JO13-2 op het seizoen 2016-2017.

In de maand juni zijn we al begonnen met de voorbereiding op het seizoen 2016-2017 met een aantal trainingen en oefenwedstrijden want de JO13-2 bestaat dit jaar weer uit veel 1e jaars spelers die voor het eerst op het grote veld komen te spelen en daar, zoals gebruikelijk, erg aan moeten gaan wennen. Met een fraaie overwinning op de JO13-3, een last minute gelijkspel tegen Grol JO13-2 en een stevige nederlaag tegen DZC ’68 JO13-2 zijn we de zomerstop ingegaan.
Dinsdag 9 augustus zijn we weer begonnen met de voorbereiding en na 4-tal trainingen stond de 1e bekerwedstrijd alweer op het programma tegen Doetinchem JO13-1.
Een wedstrijd waarin we goed begonnen en we met een 2-0 voorsprong gingen rusten na 2 fraaie goals. Na rust werden we ver teruggedrongen door Doetinchem en met veel kunst- en vliegwerk behaalden we uiteindelijk een 2-1 overwinning.
De 2e bekerwedstrijd was tegen Silvolde JO13-1 die op maandagavond werd gespeeld in verband met het Volksfeest. Een prima spelend JO13-2 creëerde veel kansen maar helaas ontbrak het geluk in de afronding. En onze tegenstander liet ons daarna zien hoe je dit moest doen door in korte tijd 3x te scoren. Vlak voor rust scoorden we de verdiende 3-1 en na de “thee” maakten we de aansluitingstreffer maar helaas ontbrak daarna (nog) de kracht om de verdiende gelijkmaker te maken want de jongens hebben tot de laatste seconde gestreden voor een gelijke spel met goed positiespel, fraaie aanvallen en een grandioze inzet.
Afgelopen zaterdag hadden we onze laatste bekerwedstrijd tegen AZSV JO13-2 en wederom speelde de JO13-2 een zeer goede wedstrijd. Door goed samen te werken en prima positiespel konden we met een 0-1 stand gaan rusten. In het 1e kwartier van de 2e helft scoorde we in korte tijd 3 goals. Door deze comfortabele stand verslapten we iets en kon AZSV JO13-2 wat vaker voor onze goal verschijnen maar door fanatiek te verdedigen konden ze niet scoren. In de laatste minuut counterden we nog naar een fraaie 0-5 overwinning. En bij een kleine overwinning van Doetinchem op Silvolde (met minder dan 3 goals verschil) zouden wij nog door kunnen gaan naar de volgende ronde maar helaas voor ons werd het een 3-0 overwinning voor Doetinchem. Desondanks kijken we terug op een goede voorbereiding en kijken we uit naar de competitie die a.s. zaterdag begint met een thuiswedstrijd tegen RKZVC JO13-1(Aanvang: 08:30 uur).

Scroll naar boven