Vrouwen 1 verslaat Longa in derby!

Om 11.00 uur begon FC Trias vrouwen 1 aan de derby in Lichtenvoorde tegen Longa vrouwen 1. De strijd tussen de nummers twee (Longa) en nummer vier (Trias) in de tweede klasse.

Trias begon fel en was het eerste gedeelte van de wedstrijd veel in balbezit. Helaas was het toch Longa dat als eerste wist te scoren na een slordige inspeelpass achterin. In de rust werden de dames van Trias flink op scherp gezet. Willen we hier wel winnen of wat komen we hier doen? Na de duidelijke woorden van de trainer begon Trias met goede moed aan de tweede helft. Een 1-0 achterstand zegt ons nog niet zoveel. We hebben het dan allemaal nog zelf in de hand.

Er werd hard gewerkt, duels werden feller aangegaan en dat resulteerde in een mooi goal van Fabiënne! Een bekeken bal over de keepster van Longa. Er werd goed gecombineerd. Even later was het Lisa die het net wist te vinden. We kregen de smaak te pakken. Lotte wist niet veel later de bal beheerst binnen te schieten. Het was een wedstrijd van veel goals want niet veel later kreeg Longa een cadeautje voor het oprapen. Na te veel tijd nemen achterin kwam de bal bij de tegenstander in de voeten, waardoor deze speelster de bal rustig kon inschieten. Dit was toch wel slordig. Gelukkig stonden we als team sterk en maakten we elkaar scherp door hard te werken. Combinaties gepaard met een hoger baltempo en hard werken voor elkaar zorgden ervoor dat Bo de bal na een geweldige solo wist binnen te tikken. Klasse! Inmiddels was het 2-4 voor de dames van Trias. Dit gaf toch wel wat rust om vrijer te voetballen. De bal werd rustig rondgespeeld en zodra het kon werd het middenveld of de voorhoede gezocht. Uiteindelijk konden we Lotte nog goed vinden. Zij tekende voor haar 2e goal en zorgde voor de 2-5 op het scorebord.

Voor de FC Trias vrouwen was het een super zondagmiddag, met mooi weer, veel supporters en 3 punten mee naar huis. Daardoor staan we steviger op de vierde plaats en hebben we nog uitzicht op de nacompetitie.

A.s. zondag (15 april) spelen we thuis om 11.00 uur tegen Vios Beltrum 1. Tot dan!

Scroll naar boven