Walking Football vanaf 2 oktober weer op Huitinkveld

Je bent zo jong als je jezelf voelt en je bent nooit te oud om te leren. Bewegen, meedoen en ontmoeten, dat zijn de basisprincipes van het Walking Football; een voetbalvorm voor ± 60 plussers die nog lekker actief bezig willen zijn. Zes tegen zes, zonder keepers, op een klein veld rustig een balletje trappen. Er wordt niet gerend en buiten spel bestaat niet. In Winterswijk zijn de voetbalclubs ook weer gestart met Walking Football. Een training start met een kopje koffie of thee, gevolgd door de warming-up en een wedstrijdje Walking Football. We eindigen met een ‘derde’ helft. Zowel heren als dames zijn welkom!

Ook meedoen?
In september is het Oldstars (Walking Football) team weer begonnen en in oktober op de vrijdagen 2, 9, 16, 23 en 30 oktober om 10.00 uur wordt er weer  gevoetbald wordt op ons ‘t Huitinkveld.  De aanvang is om 10.00 uur. De kosten zijn 10 euro per maand. Dit is inclusief koffie en thee in eerste tot en met de derde helft. Alle trainingen beginnen om 10.00 uur met koffie! Aanmelden is niet verplicht, maar is wel prettig voor de organisatie en kan door een e-mail te sturen naar actief@winterswijk.nl

OldStars is een initiatief van Eredivisie, het Nationaal Ouderenfonds en de Vriendenloterij en is al in veel gemeenten in Nederland actief. Menzis, Rabobank Graafschap en Betaald Voetbal De Graafschap hebben nu de handen ineengeslagen om Walking Football in de Achterhoek mogelijk te maken onder de naam OldStars Achterhoek. Dit om 60-plussers te stimuleren tot bewegen, mee te doen en met elkaar in contact te brengen. Zij worden hierbij ondersteund door Achterhoek in Beweging en het Nationaal Ouderenfonds.

Scroll naar boven