Wederom een fantastisch vrouwen- en meidentoernooi

Het Euregio meiden- en vrouwentoernooi dat jaarlijks wordt georganiseerd door FC Trias is, mede door de inzet van vele vrijwilligers, zeer succesvol verlopen. Zeventig teams uit Nederland en Duitsland verschenen aan de aftrap. Op zaterdag kwamen de teams van Trias kwamen sterk voor de dag. De jongste meiden speelden met twee teams tegen louter Duitse tegenstanders. Alle teams kregen een beker omdat, net als in de competitie, spelvreugde voorop staat. De meiden onder 11 behaalden de tweede prijs. Het team bleef ongeslagen in de poulefase, waarna in de halve finale het sterke Eldenia uit Arnhem werd geklopt. In de finale was Oranje Nassau uit Almelo net te sterk.

De meiden onder 17 leverden een puike prestatie door in de halve finale het Eldenia (Arnhem) met strafschoppen te verslaan (7-6), waarna in de finale VV Maarssen met 2-0 werd geklopt. Daarna mocht aanvoerdster Bente Antonisse achtereenvolgens de beker voor de eerste prijs, de wisselbeker en Grenshopperbokaal in ontvangst nemen. De laatste werd overhandigd door wethouder Aalderink. Hij vertelde dat de gemeenten in de regio Achterhoek en de Kreis Borken een wisselbeker beschikbaar hebben gesteld in het kader van het zogeheten Grenshopper-project. Doel van dit project is het stimuleren van grensoverschrijdende ontmoetingen. Het toernooi van FC Trias wordt door de aanwezigheid van Duitse teams gezien als voorbeeldproject.

Ook op zondag waren de weersomstandigheden perfect. Bij de meiden onder 15 ging De Bilt, voor het eerst aanwezig op het toernooi, er met de hoofdprijs vandoor. In de finale werd Grol 2, dat tot eigen verbazing sterk de finale haalde, verslagen. De door het project Grenshoppers beschikbaar gestelde wisselbeker voor het beste regionale team uit de grensregio Achterhoek / Kreis Borken ging daarmee ook naar Grol.
s’Middags was het beurt aan de Vrouwen. Het beloftenteam van FC Trias, op zaterdag winnaar bij de meiden onder 17, wilde haar krachten meten met de vrouwen en waren weer van de partij. Het team van coach Dennis Kitaman slaagde met vlag en wimpel en drong zonder nederlaag door tot de finale. In de eindstrijd was FC Oeding de tegenstander. Met slim en behendig combinatievoetbal werden de fysiek sterkere Duitse vrouwen in het defensief gedrukt. Het veldoverwicht werd echter niet in doelpunten omgezet. Strafschoppen moesten de beslissing brengen. De Trias-meiden bleven, in tegenstelling tot de tegenstanders, koel en schoten alle penalties raak. Daarmee gingen Trias-talenten ook andermaal  met de hoofdprijs aan de haal. De kolossale Grenshoppers-bokaal staat komend jaar te pronken bij FC Trias! Klik hier voor meer foto’s

De eindstanden van de diverse leeftijdscategorieën zien er als volgt uit:
MO11
1. Oranje Nassau (Almelo)
2. FC Trias
3. Eldenia (Arnhem)
4. Longa ‘30

 

 

 

MO13
1. SDC ’12 (Denekamp) , Klik hier voor hun verslag van het toernooi
2. FC Marbeck (D)
3. Wilhelminaschool 2 (Hengelo Ov.)
4. Wilhelminaschool 1

 

 

 

MO15
1. De Bilt
2. Grol 2
3. Grol 1
4. DVV (Duiven)

 

 

 

MO17
1. FC Trias
2. VV Maarssen
3. Eldenia
4. Sparta Nijkerk

 

 

 

Vrouwen
1. FC Trias
2. FC Oeding (D)
3. DIO’30 (Druten)
4. De Weide (Hoogeveen)

 

Scroll naar boven