Wederom gelijk tegen Groessen

Op zondag 29 april stond de herkansing in het tweeluik tegen Groessen op het programma. Het werd een wedstrijd met twee gezichten: de eerste helft was voor FC Trias maar drukte dat niet uit in voldoende doelpunten. In de tweede helft kreeg het de deksel op de neus en moest het na 90 minuten blij zijn met de puntendeling:2-2.

Joost Piek mocht na z’n schorsing weer spelen, Danieck Nijland was voldoende hersteld en stond weer in de basis. Jeroen Vredenberg (die vorige week de tweede helft ook speelde) startte nu vanaf het eerste fluitsignaal.

Met name de terugkeer van Danieck Nijland op de rechtsbackpositie kwam het spel van FC Trias ten goede want hij zorgde met z’n rushes langs de lijn voor veel gevaar. Toch was de eerste echte kans, na dik een kwartier spelen, voor Groessen. Daarna kreeg de thuisploeg veel meer grip op de wedstrijd en was het Joost Piek die voor de terechte voorsprong (1-0) zorgde. Daarna kregen we volop kansen om het doelpuntenverschil uit te breiden. Zo kopte Danieck Nijland een corner van Lars Dijkstra net voor langs en was het Richard Kok die één op één tegen de Groessen goalie niet wist te scoren. Kort daarna overkwam Nick Houwers hetzelfde maar ook hij passeerde Joris Kuijpers niet. Net voor rust poortte Lars Dijkstra eerst zijn directe tegenstander maar zag vervolgens zijn schot op de lat belandden.

Het niet benutten van de mooiste kansen zou FC Trias in de tweede helft opbreken alhoewel de eerste kans na de thee voor Jorrit Bemers was die zijn schot na een keurig teruggelegde bal van Richard Kok door de Groessen doelman zag worden gered. Daarna liep FC Trias steeds verder achteruit en feitelijk was het wachten op de gelijkmaker. Eerst kon Mathijs Stortelers na een scrimmage nog redden maar even later werd balverlies door Chiel Driessen genadeloos afgestraft en stond de gelijkmaker (1-1) op het scorebord. Groessen begon er in te geloven, schakelde nog een tandje bij en werd daarbij bovendien geholpen door FC Trias dat geen schim meer was van de eerste helft. Net voor tijd werd Groessen beloond toen een schot van Jarno Geurts van richting werd veranderd en kwam het op een voorsprong (1-2). Even leek het erop dat Groessen haar vierde overwinning van het seizoen zou gaan halen maar ver in de blessure tijd schoot Nick Houwers op het doel en volgens scheidsrechter Bleekman maakte Bas Bremer een slaande beweging naar de bal en wees resoluut naar de elfmeterstip. Net als in het duel tegen Keijenburgse Boys bleef ook nu aanvoerder Rolf Honderslo rustig en bracht beide partijen weer op gelijke (2-2) hoogte. Daarmee waren beide ploegen gezien het spelbeeld van de beide helften niet tevreden.

Grote dank gaat uit naar onze supporters, in het bijzonder vak 23 die zich, ook in de tweede helft, nadrukkelijk lieten horen. Pupillen van de week Kiron en Jurre van onze JO11-2 scoorden beide wel met de ballen die beschikbaar waren gesteld door Aannemersbedrijf Willy Schreurs en De Jager Wonen. Volgende week zondag (6 mei) spelen we wederom thuis en wordt er om 14:00 afgetrapt tegen het Arnhemse VDZ.

RTV Slingeland zorgde voor de volgende reportage van de wedstrijd:

Scroll naar boven