Wedstrijd van het jaar!

Op zaterdag 19 november moesten de heren van Trias F5 voetballen tegen de dames van Trias F6. Nou ja, de heren werden wel vergezeld door één dame, want opnieuw kwam Ella Ubbink het team versterken vanwege twee afwezigen. Op de trainingen is het altijd erg spannend bij wedstrijdjes tussen de F5 en de F6, dus dat beloofde wat voor vandaag! Maar één ding was zeker: de punten blijven in Trias 🙂

De wedstrijd begon wat te laat, want 16 spelertjes met allemaal hetzelfde shirt aan voetbalt nogal lastig. Gelukkig werden hesjes gevonden en kon de F6 in stemmig oranje aan de wedstrijd beginnen. De eerste helft ging het mooi gelijk op. Beide ploegen kregen kansen en er was geen groot overwicht voor één van de teams. Keeper Bram had een paar mooie reddingen, allemaal met de voeten, en hield de F5 goed in de wedstrijd. Aan de andere kant was geboren spits Tijn heel effectief. Hij stond weer eens hartstikke vrij, kreeg de bal goed aangespeeld en scoorde met een sterk schot. De 1 – 0 werd al gevierd als een overwinning, maar dat was gezien het spelbeeld nog wel wat voorbarig. De dames bleven druk zetten en de verdediging van Trias had er de handen vol aan. Gelukkig stonden Joel, Jasper, Lars en af en toe ook Mats en Simon hun mannetje en zo kon de voorsprong worden behouden tot het rustsignaal.

De rust is altijd erg belangrijk bij de F5. Er wordt druk gesproken over strategie en tactiek, waarbij zowel de aanvoerder (vandaag was dat Lars) als de leiders Roy en Frank een duit in het zakje doen. Nou ja… eigenlijk proberen de jongens zo hard mogelijk hun plastic bekertje plat te stampen nadat de ranja op is en is het al heel wat als de heren leiders er twee zinnen tussen krijgen zonder dat er doorheen geschreeuwd wordt… Overigens helpen de bananen van de Plus daar wel bij, want dan is de meerderheid in elk geval even een paar minuten min of meer stil!

Goed gespijsd en gelaafd kon worden begonnen aan de tweede helft. Meestal zakt het tempo en enthousiasme dan wat in, maar vandaag viel dat enorm mee. De jongens waren duidelijk gemotiveerd om zich niet door de dames de kaas van het brood te laten eten. Tegelijk leek de F6 wel wat vermoeider en dat vertaalde zich in overwicht op het veld en vooral veel balbezit op de helft van de tegenstander. Het duurde dan ook niet al te lang voordat Tijn zijn tweede van vandaag erin schoot, overigens na goed werk door hem zelf. Ontzettend mooi, maar op dat moment had in de hele competitie Tijn op één na alle goals gemaakt. Tijd dus voor wat andere talenten! En dat lukte, want Simon en Joël meldden zich voorin en met succes. Beide scoorden hun eerste doelpunt in competitieverband. Heel goed gedaan jongens!

Hiermee was de einduitslag bepaald op 4 – 0 winst voor de F5. Gezien met name het beeld in de tweede helft was het een terechte uitslag, maar de dames van de F6 hebben ook erg goed gevoetbald en hadden zeker één of twee doelpunten verdiend in de eerste helft. De gebruikelijke penalties na de wedstrijd waren deze keer ook een groot succes. Keeper Bram pakte er meerdere en de heren schoten zelf bijna allemaal raak.

Tenslotte de pechvogel van de week. Dat was Mats. Die heeft wel vier keer een harde bal moeten incasseren, op verschillende plekken waar je dat liever niet doet. Maar ondanks alles bleef hij kranig doorgaan en gooide hij zich telkens weer in de strijd. Hulde! Die strijdlust zien we graag volgende week weer, als we bij DEO op bezoek gaan…

JO9-6M_2016_2017   JO9-5_2016_2017

Scroll naar boven