Weer overwinning FC Trias 1

FC Trias won op zondag 5 maart van Saasveldia uit Saasveld verdiend met 3-1. Vooraf werd nog even terug geblikt naar de 1e wedstrijd die beide clubs in Saasveld tegen elkaar speelde. Ook toen won FC Trias al ging dat destijds ook niet geheel vlekkeloos.

Zo matig als Saasveldia toen der tijd thuis speelde, zo matig speelden ze deze keer zeker niet. FC Trias was meer in balbezit maar men moest toch uitkijken voor de counter. De eerste kans was voor FC Trias maar de inzet van Cornelis werd van de lijn afgehaald. De mooiste aanval van de thuisploeg werd ook niet beloond. Brian werd diep gestuurd en was de achterhoede van de bezoekers te snel af. In plaats van zelf de trekker over te halen legde hij de bal opzij waar niets mee gedaan werd. Daarna ging het snel heen en weer zonder dat er grote kansen gecreëerd werden. Het leek op 0-0 uit te draaien voor dat er voor de thee gefloten werd. Toch liep het anders. Alles was FC Trias was zag buitenspel, Kay vlagde zoals het ook hoort maar de enigste die er niet in mee ging was de matig fluitende scheidsrechter. De linksbuiten kon alleen op Mathijs af en speelde dit handig uit: 0-1. De scheidsrechter kon het vanmiddag helemaal in zijn eentje af want beide grensrechters werden volledig genegeerd door de leidsman.

Al met al ging FC Trias met tegenslag rusten. Toch was er geen paniek. De 2e helft werd er met dezelfde 11 gestart. En FC Trias drukte Saasveldia achteruit. Cornelis had moeten scoren maar zijn linker been is niet zijn sterkste. Het duurde dan ook vrij lang voordat FC Trias het overwicht verzilverde. En de goal was een plaatje. Cornelis kwam in balbezit aan de rechterkant. Hij zag dat de keeper twijfelde wat Cornelis van plan was. Cornelis verschalkte de keeper bij de 2e paal en de terechte 1-1 was een feit.

Daarna wisselde FC Trias 3 mensen en ging het op zoek naar de voorsprong. Toch kwam FC Trias bijna op achterstand. Een bal werd van rechts voor gezet. Het was een koud kunstje voor de linksbuiten om de uitploeg opnieuw op voorsprong te zetten maar hij ging op de bal staan. Al liggend kon hij de bal nog terug leggen maar de verdedigers van FC Trias gooiden zich er massaal voor zodat deze enorme kans verprutst werd. In de 76e min werd Cornelis weg gestuurd. De verdediging van de bezoekers stond voor de 1e keer niet goed. Alleen op de keeper af werd Cornelis in het beruchte gebied gevloerd door de keeper. De scheidsrechter kon niet anders doen dan naar de penalty stip wijzen. Diezelfde Cornelis liet de keeper kansloos en het was verdiend 2-1 voor FC Trias. Hierna was de wedstrijd gespeeld zeker nadat de zwakke rechtsback van Saasveldia volledig terecht op een rode kaart werd getrakteerd. Het werd nog 3-1 voor FC Trias nadat de prima ingevallen Nick een goede aanval mooi afronde.

De overwinning was terecht. Maar wederom moest men hard werken om de punten binnen te halen. Kan men dit zondag a.s. ook opbrengen dan heeft men zeker kansen om in Almelo van Luctor et Emergo te winnen.

Ook onze pupillen van de week Gijs Rouwhorst en Noud te Brummelstroete van onze JO10-1 scoorden ballen met beschikbaar gesteld door Autorecycling Hubert Vergaegh, Tuinaanleg Peter te Dorsthorst en Senzo Living tegen Saasveldia.

Delen:

Scroll naar boven