F1 wint F selectieteams toernooi!

Zaterdagochtend 16 januari 2016, om 8:30 verzamelden de spelers van de F1 zich bij de sporthal van de Gerrit Komrij College. De jongens waren er wel aan toe. Na tijdens de winterstop te hebben kunnen genieten van een welverdiende rustperiode waren de accu’s weer goed opgeladen en hadden ze er allemaal zin in. De tegenstanders waren allemaal bekenden uit de afgelopen najaarscompetitie. De tegenstanders waren de F1 teams van FC Winterswijk, AZSV, Longa, en Grol. In de competitie wisten we te winnen van AZSV en Longa, maar Grol en Winterswijk waren tot dusver een maatje te groot.

f1_zaal_1We mochten om 9:00 uur gelijk als eerste aantreden en dan ook maar gelijk tegen rivaal Winterswijk. Onze boys in blue werden flink in de verdediging gedrukt maar wisten zich uiteindelijk zonder schade door deze wedstrijd heen te vechten. Het resultaat was, gezien de vorige ontmoetingen dan ook prima, 0-0.

De volgende tegenstander was AZSV, verdiend kwamen we op voorsprong maar de concentratie verslapte een beetje en tegen de verhouding in wisten onze Aaltense tegenstander dan nog een 1-1 gelijkspel eruit te slepen.

Longa zorgde bijna voor een stunt. Longa had zijn eerste poulewedstrijd van Grol met 4-0 gewonnen wat gezien het resultaat van het afgelopen seizoen behoorlijk tegen de verwachting is was. Ze zaten vol zelfvertrouwen en al snel keek Trias tegen een 2-0 achterstand aan. Onze F1 wilde het hier absoluut niet bij laten en vocht voor wat ze waard waren. Vlak voor tijd wisten ze er zelfs een 2-3 overwinning uit te slepen. Onze giganten waren dan ook terecht uitzinnig van blijdschap. Het was voor de toeschouwers ook een spektakel om naar te kijken.

Ondanks dat Grol het afgelopen seizoen gelijk met Winterswijk boven ons waren geeindigd bleek Grol deze dag de zwakste broeder van de 5 teams. Doelpuntploos was het onze laatste tegenstander dus de verwachtingen waren hoog. Grol bleek inderdaad een maatje te klein, ondanks dat ze goed positiespel speelden bleek het collectief minder bestand tegen het fysiek sterk spelende Trias. Eindstand 3-1.

f1_zaal_2Met 8 punten op zak stond Trias nu al met 1 been in de finale. AZSV en Winterswijk hadden beide 5 punten en moesten nog een wedstrijd spelen. AZSV liet echter punten liggen tegen Longa waardoor we zeker waren van een finaleplaats. Vraag was nu wie onze tegenstander zou zijn maar gezien Winterswijk zijn laatste wedstrijd tegen Grol moest spelen voelden we de bui al hangen dat we de finale tegen onze grootste rivaal zouden moeten spelen en de verwachting kwam inderdaad uit.

Onze jongens hadden een voordeeltje en wel dat Winterswijk slechts 1 minuut pauze had voordat ze tegen ons aan moesten treden. Maar ze gingen prima van start. Trias wist echter in tegenstelling tot de eerste poulewedstrijd meer tegenstand te bieden en de wedstrijd ging dan ook gelijk op. Na een zinderende finale was de eindstand 0-0 en kwam het op penalty’s aan wie zich de winnaar mocht noemen.

2 x 3 penalty’s moeten nu worden genomen, maar hier hebben we een troef in handen. Tjebbe Knippers staat onder de lat en ondanks zijn lengte kan je dan net zo goed het doel dichtgemetseld hebben want na 2 x 2 schoten was het al afgelopen voor onze concurrenten van sportpark Jaspers. Een klein feestje volgde waarna gelijk de aanvoerder zich bij de wedstrijdleiding moest melden, eigenlijk zijn ze dit allemaal maar penaltykiller Tjebbe nam de honneurs voor de jongens waar.

Scroll naar boven