1e Nederlaag FC Trias1

FC Trias verloor vandaag haar 1e wedstrijd in de 3e klasse A. RSC uit Rossum won verdiend van FC Trias. Doordat de naaste concurrentie ook verloor is FC Trias nog altijd de trotse koploper en kan het zondag de periode titel winnen.

FC Trias was vooraf gewaarschuwd. Slecht veld en een fysieke ploeg. Slecht veld klopt inderdaad. Maar RSC was niet alleen fysiek. FC Trias begon nog wel redelijk aan de wedstrijd. De eerste 10 was ook voor Trias maar echte kansen leverde dit niet op. Daarna kwam RSC ook beter in de wedstrijd. RSC speelde alleen de lange bal die vaak ook aan kwam. Men wist dat op deze knollentuin niet echt gevoetbald kan worden en dan kun je zien dat FC Trias gras niet meer gewend is. Maar in de intensiteit dat zo’n veld vraagt, mag dit nooit een excuus zijn. De wedstrijd bleek na 30 minuten, achteraf, gespeeld. 2x matig verdedigen en men stond niet voor de 1e keer met 2-0 achter. Daarna was het aan Mathijs te danken dat men niet met 3-0 of zelfs 4-0 ging rusten en de wedstrijd na rust beter op papier uitgespeeld had kunnen worden.

Rob, hij verving de zieke Yassin, moest in de rust proberen om de puntjes op de i te zetten. Dit lukte deels omdat FC Trias de 2e helft de thuisploeg achteruit drukte. Maar wat normaal wel lukt, lukte vandaag niet of nauwelijks. Kansen creëren. Dat men nog wat kansen weg gaf, was normaal omdat er voor gekozen werd om met 3 achterop te spelen. Alleen liet de thuisclub zien dat het een goede sub topper is in deze klasse.

Uithuilen deze week. Helaas een teleurstellend resultaat. Gelukkig is er niets verloren. Deze week analyseren en leren van de fouten die gemaakt zijn. Zondag as komt Vasse op bezoek. Aangezien we thuis spelen voor volle tribunes en dakterras moet er gewonnen worden. Een periode titel is een prijs en als je die kunt pakken moet je hem grijpen. Dit begint om 14.00 uur en dan laten we zien dat afgelopen zondag een incident was.

Scroll naar boven