2e uitoverwinning FC Trias 1

FC Trias 1 boekte vandaag (13/10) haar 2e uitoverwinning in de nog prille competitie. In Drempt werd gewonnen van HC03 3-4.

En daar zag het in het begin niet naar uit. Binnen 8 min stond men al met 2-0 achter. Dramatisch verdedigen, of misschien beter geschreven, niet verdedigen e FC Trias liep achter de feiten aan. FC Trias probeerde zich te herpakken maar veelal kon men elkaar niet makkelijk vinden. Het was na de 2-0 achterstand veelvuldig in balbezit maar echt gevaarlijk kon men nog niet worden. Toch werd de achterstand verkleind door Cornelis die in de korte hoek raak schoot. Maar vlak voor rust was de nadelige marge al weer 2. Uit een inworp wist alleen HC03 er raad mee en liet keeper Matthijs voor de 3e keer kansloos.

In de rust was de donderspeech van Yassin wel op zijn plaats. Niemand werd gespaard en er moest wat gebeuren. Met een 3-tal wijzigingen begon FC Trias nu wel goed aan de 2e helft. En nu was FC Trias dat binnen 10 minuten de stand recht trok tot 3-3. Eerst was het Bram die een voorzet van Menno bij de 1e paal binnen schoot en de 3-3 was een eigen doelpunt na een lepe cornerbal van Cornelis. FC Trias kon nu op zoek gaan naar de overwinning. HC03 kwam er totaal niet meer aan te pas en FC Trias liet duidelijk zien wie de beste ploeg was vanmiddag ondanks een slecht begin van de wedstrijd. FC Trias creëerde ook voldoende kansen echter de beslissing liet nog op zich wachten. 20 min voor tijd werd Menno match winner. In 2e instantie knalde hij de bal tegen de touwen en liet de keeper kansloos: 3-4. HC03 probeerde door wat wisselingen nog wat te forceren maar de verdediging liet nu wel zien wat er van hen verwacht mocht worden. Matthijs heeft de 2e helft niets meer toe doen gehad. FC Trias had uit eindelijk met hogere cijfer moeten winnen maar kansen voor Bram, Cornelis en Roman werden niet in doelpunten omgezet in doelpunten.

Na de wedstrijd was iedereen het er wel over eens dat de beste ploeg had gewonnen. Alleen FC Trias had het zich veel gemakkelijker kunnen maken door vanaf het begin goed te beginnen. Meer van elkaar te accepteren als er eens iets niet lukt. Dus is er komende week genoeg werk voor het technisch duo Yassin en Robert om de ploeg er klaar voor te krijgen om tegen Spcl. Lochem de 1e 3 punten thuis te pakken. Mocht dat lukken dat heeft FC Trias een behoorlijke opening van het seizoen.

Namens de ploeg bedanken we alle supporters die afgereisd waren naar Drempt. Goed om te zien dat we door zovele supporters elke week worden ondersteund.

Scroll naar boven