3e: AZC maatje te groot

Vandaag (zondag) mocht het 3e aantreden tegen het 2e elftal van AZC uit Zutphen. Donderdag bleek dat het 2e maar 7 eigen spelers zou hebben en het was dus maar de vraag of het 3e wel zoveel mensen kon opofferen of dat de wedstrijd verplaatst zou moeten worden. Loopwonders Niek, Kelvin, Frank ten hagen en middencirkelvelder Frank de Vries gingen met het 2e mee. Daarnaast waren Bram, Stefan en Jesse nog geblesseerd. Bjorn keerde weer terug van zijn hamstringblessure en daarnaast deden Ronald, Freddy (4e) Mike (A2) en Bob (2e) extra mee waardoor het technische duo toch over 14 spelers beschikte.

Zodoende kon er onder prachtige omstandigheden om 11 uur afgetrapt worden. De vorige wedstrijd (2-0 nederlaag) bleek de wind een belangrijke factor, daar was vandaag geen sprake van. De laatste 3 wedstrijden gingen niet verloren en dus was er vertrouwen in een goed resultaat. Bennie wilde in ieder geval NIET VERLIEZEN!

AZC nam vanaf de aftrap het initiatief met hun beweeglijke middenvelders. Ondanks het goede positiespel konden ze maar moeilijk een opening vinden in de trias defensie. Na ruim 10 minuten spelen verloor trias een duel op het middenveld. Na slordig rondspelen en halfslachtig ingrijpen belandde de bal ineens bij de spits aan de linkerkant van het veld. Hij trok naar binnen voorbij 2 verdedigers en kon Danny zomaar in de korte hoek passeren (0-1). Trias bleek niet van slag want binnen een paar minuten stond het alweer gelijk. Nu werd de bal goed veroverd op het middenveld en gaf Thorben een diepe bal op Gijs. Gijs liep achter de verdediging weg en kon met een lob over de keeper scoren (1-1). De thuisploeg leek door deze goal vertrouwen te krijgen en maakte een goede fase door. Met een aantal mooie combinaties brak trias een aantal keren goed door over de flanken maar de goede voorzet of eindpass ontbrak vaak. Nick kwam een keer goed voor z’n man, maar kon de bal net niet genoeg toucheren om het de keeper moeilijk te maken. Daarna was er een lange bal die tussen Harm en de keeper in viel, beiden gingen voor de bal maar het eindigde in een botsing. De keeper van AZC leek er veel last van te hebben, maar kon verder. Ondanks dat trias dreigender was in deze fase viel de goal aan de andere kant. Een fout in de opbouw leverde balverlies op aan de rechterkant. Wederom de spits kwam nu vanaf linksbuiten aan de bal en kon na een korte solo weer scoren (1-2). Nu was het AZC dat voetbalde en vlak voor rust kwam er een nog doelpunt voor de uitploeg. Na verkeerd druk zetten rond de middencirkel kwam er ineens een zee van ruimte aan de linkerkant van het veld, AZC benutte de ruimte goed en kwam na een voorzet op 1-3.

In de rust was er nog geloof in een goed resultaat omdat er alleen geprofiteerd was van onze fouten. Het kon beter als we compacter zouden gaan staan op het middenveld niet te veel voorwaarts zouden denken.

De 2e helft begon zoals de eerste helft was geëindigd, AZC had de bal en Trias probeerde met ballen achter de verdediging aanvallers te lanceren. Halverwege de 2e helft probeerde AZC het met een boogbal achter de trias defensie, Rick verdedigde uit, maar werd gehinderd. De  goed leidende scheidsrechter gaf voordeel, omdat Nick de bal aan zag komen stuiteren. Het bleek niet echt een voordeel want hij kon de bal alleen hoog naar Danny terugspelen. De buitenspeler van AZC drukte door en Danny kon de bal niet snel genoeg controleren, waardoor de aanvaller kon afronden (1-4).
De laatste 25 minuten kwam Bob, al het hele seizoen revaliderend van een knieblessure, erin als spits en liet zien dat hij het nog niet verleerd is. In de 70ste minuut brak Thorben door op rechts en gaf een halfhoge voorzet op Bob die met z’n bovenbeen aannam en scoorde (2-4). Daarna kreeg Bob nog een kans, na het uitverdedigen viel de bal achter de verdediging van AZC. Hij probeerde het met een lob over de keeper, maar deze verdween helaas aan de net naast het doel. Trias probeerde het vervolgens nog wel, maar leek niet meer het geloof te hebben in een stunt. AZC sloeg in de laatste paar minuten nog een keer toe. Met prima combinatie dwars door de trias-defensie werd de 2-5 eindstand genoteerd.

Ondanks een goede fase in de eerste helft en net als de laatste weken een goede inzet was AZC toch wel een maatje te groot vandaag, fouten werden genadeloos afgestraft en Trias had teveel moeite met het dynamische middenveld.

Volgende week staat de kelderkraker op het programma. In en tegen Ruurlo wordt om 11.15uur afgetrapt, hopelijk kan men dan de nederlaag rechtzetten en zorgen voor wat lucht in de onderste regionen van de 3e klasse. Mike, Ronald, Freddy en Bob bedankt voor het meedoen!

 

Scroll naar boven