3e doet nog mee in de beker

Waar Trias 3 de laatste weken een goede uitgangspositie in de competitie heeft verspeeld, doet het nog wel volop mee in de beker. Zondag nam het daarin thuis op tegen Witkampers 3. Witkampers is koploper in dezelfde klasse, maar dan uit een andere regio, dus het beloofde een lastige klus te worden.

Binnen korte tijd leek het echter een eenvoudige wedstrijd te gaan worden, want binnen 4 minuten wisten Niek en Gijs al het net te vinden (2-0). De tegenstander bleek het zeer lastig te hebben tegen de voorhoede van 3, bestaande uit Niek, Gijs en Ronald, waar iedere diepe bal gevaarlijk leek te worden en zelf kon het aanvallend weinig creëren. Daarbij kwam Trias na een tiental minuten ook nog eens in overtal, nadat men de doorgebroken Gijs op de middenlijn naar de grond werkte. Trias had die periode en de fase daarna wel de overhand, maar wist hiervan niet te profiteren. Hoewel de tegenstander weinig had in te brengen scoorde het wel eenmaal bijna, nadat het na een diepe bal 1 op 1 ging, maar deze uitbraak werd goed gestopt door doelman Niels. In het laatste deel van de 1e helft kwam Witkampers beter in de wedstrijd, maar leek een 2-0 voorsprong stand te houden. Vlak voor rust wist echter de kleinste speler van het veld de aansluitingstreffer binnen te kopen uit een hoekschop (2-1).

De start van de 2e helft was ook goed te noemen, want na een goede aanval legde Niek de bal terug op rand 16 waar Gijs de bal met zijn (mindere) linker been in de verre bovenhoek plaatste (3-1). Een mooie goal die weer wat marge gaf, maar die marge en goede start bleek van korte duur, want 1 minuut later lag de bal na een tegenaanval al weer in het andere doel (3-2). Hierna bleef Trias het een stuk lastiger te hebben en niet veel later viel ook de gelijkmaker (3-3). De verdiende voorsprong van de 1e helft was in vijf minuten al weer rechtgetrokken. Toch rechtte Trias zijn rug. Na meer dan een uur gespeeld te hebben was het wederom Gijs met een treffer. Na een goede voorzet van Eddy schoot hij eerst nog op de doelman, maar in de rebound gin de bal alsnog het doel in (4-3). Witkampers moest weer in de aanval. Bij een van die aanvallende momenten wist aanvaller Rick de bal, net buiten de eigen 16, te onderscheppen en stuurde vervolgens Niek diep, die weer aflegde op Gijs die zijn 4e doelpunt maakte (5-3). Hierna waren er nog wel aanvallende intenties van Witkampers, maar verzuimde Trias het duel definitief op slot te gooien. Zo mistten o.a. Gijs en Rick nog 2 dotten van kansen. Toen Witkampers de laatste minuut een 100% kans gered zag worden, floot de scheids af.

Trias 3 gaat hierdoor naar de 1/8e finale. Allen goede feestdagen en een sportief en gezond 2018 gewenst!

Scroll naar boven