Eindelijk: 3-1 overwinning !

Na twee voetballoze zondagen mochten we voor de laatste wedstrijd voor de winterstop het Aaltense AD’69 welkom heten. De belangen waren voor beide ploegen groot maar uiteindelijk gingen we, voor het eerst dit seizoen, met 3 punten het veld af na een 3-1 overwinning! En die overwinning was, zeker gezien de grote hoeveelheid kansen die we de eerste helft kregen, volledig terecht.

Binnen 5 minuten zag Richard Kok een bal net voor langs gaan en kopte Bram te Bogt langs de verkeerde kant van de doelpaal. Pas na een half uur spelen moest onze doelman Jorrick Lammers in een 1 op 1 duel reddend optreden maar voor de rest louter grote mogelijkheden voor o.a. Lars Dijkstra, Nick Houwers en Bram te Bogt. “Het zou toch niet” waren de gedachten langs te kant maar gelukkig kwam in de 41ste minuut de bevrijdende 1-0 (doelpunt Lars Dijkstra) op het scorebord te staan.

Na de thee direct een mooie kans voor diezelfde Lars Dijkstra maar daarna namen de Aaltenaren het heft in handen. Niet dat ze zelf grote kansen creëerden want zelfs de 1-1 werd door Dylan Bauhuis vanaf de elfmeterstip gescoord nadat (de goed leidende) scheidsrechter van Zuuk een overtreding Melvin Wolterink had bestraft. Lang kon AD ’69 niet genieten van de gelijkmaker want louter 2 minuten na de strafschop werd een fout op het Aaltense middelveld genadeloos afgestraft met een doelpunt van Bram te Bogt. De laatste 20 minuten was het nog even billen knijpen maar de ontlading was groot toen Bram te Bogt kort voor tijd, na een voorzet van Lars Dijkstra, ook de 3-1 voor z’n rekening nam.

We zullen nooit weten of het gelegen heeft aan de wedstrijdballen die beschikbaar waren gesteld door Mazda Garage Winkelhorst, Tolkamp Keukens en K&D Dakbedekking dan wel door de morele steun van onze spelertjes van de week Mika Beijers en Ryos de Vries (van onze JO11-5) maar de eerste overwinning van het seizoen was een feit.

Met de 3-1 winst op zak gaan we de winterstop in. De competitie krijgt op zondag 28 januari 2018 een vervolg met een thuiswedstrijd tegen Genderingen. Daarvoor spelen we uiteraard nog een aantal oefenwedstrijden maar eerst: winterstop met fijne kerstdagen & jaarwisseling.