3e Gooit duel pas laat op slot

Na de nederlaag tegen Longa, 2 weken geleden, kon Trias 3 zondag de achtervolging gaan inzetten. Daarvoor moest het deze week zien te winnen van RKZVC 3, waar het uit nog met 1-4 van wist te winnen. De vorige keer creëerde RKZVC niet veel kansen, maar was het voetballend nog best een aardige ploeg, dus van onderschatting was zeker geen sprake.

De start was aan Trias-zijde nog matig, maar langzamerhand kwam het wat beter in de wedstrijd en creëerde het wat kleine kansjes. Na een minuut of 20 kwam Trias 3, vrijwel uit het niets, op voorsprong door een schitterend doelpunt! Lars ontving aan de linkerkant de bal, waar hij Jesse zag diep gaan. Lars gaf vervolgens een afgemeten pass de 16 in waar Jesse direct uithaalde. De bal ging hard richting de korte hoek, waar de keeper volledig kansloos was (1-0). Trias bleef de iets betere ploeg en leek een tiental minuten daarna de voorsprong te vergroten. Een vrije trap aan de rechterkant 16 leek een eenvoudige vangbal te worden voor de doelman, maar deze liet los, waarna de ingelopen Jesper de bal over de doelman heen kopte (2-0). Trias ging weer terug naar eigen helft, voor de aftrap, maar de grens had geconstateerd dat Jesper buitenspel stond, afgekeurd dus. Tien minuten voor rust ging een RKZVC-middenvelder iets te fel in op Sander en ontving hiervoor terecht geel (is ook weleens rood voor gegeven), waardoor er een man meer situatie ontstond. In de fase werd het spel echter niet beter en leek Trias er dus niet van te profiteren. Vlak voor rust was het echter Rick die een bal opving en opstoomde. Hij gaf de bal mee aan Gijs, die in de 16 nog kapte en vervolgens de bal in het dak van het doel schoot (2-0).

Niet goed gespeeld, maar wel een terechte voorsprong. Gezien het vertoonde spel van de ploeg uit Zieuwent moest dit voldoende zijn voor de winst.

De 2e helft begon Trias nog wel redelijk, maar na een aantal minuten werd het spel wat slordiger en kreeg de tegenstander ook wat ruimte om te voetballen en in de wedstrijd te komen. Trias gaf echter vrijwel niets weg en had de wedstrijd definitief kunnen afmaken. Jesper werd over rechts diep gestuurd en ging richting de doelman. Hij had zelf kunnen afronden, maar zag dat de meegelopen Jesse er beter voorstond en legde af, waarna Jesse de bal kon binnen tikken. Hij raakte de bal echter niet goed, waarna men de bal nog net voor de lijn kon keren. Hierna nog een tegenvaller voor het 3e, want Gijs viel geblesseerd uit, waarbij men een sleutelbeenbreuk vreesde (Achteraf bleek dit om verrekte banden te gaan). Na een uur ging een speler van RKZVC op Suarez-achtige wijze naar de grond op de rand van de 16. De scheids kende een vrije trap toe, waarna men de bal keurig in de hoek krulde (2-1). Hierna verzuimde Trias om legio kansen in een doelpunt om te zetten, zo miste Frank de Vries één op één na goed opkomen van Loic en werd een vrije trap op rand van de 16 van Loic goed gered door de doelman. Vlak voor tijd was er ook nog een prima voorzet van Frank de Vries op Jesse, die de bal tegen de kruising kopte. De kansen gingen er echter niet in, waardoor RKZVC nog mocht blijven open. Dit zat er echter niet in. Vlak voor tijd kreeg Jesse de bal op de middenlijn aangespeeld. Hij gaf de bal vervolgens met de hak mee aan Harm die een sliding van de verdediger ontweek en één op één richting doel ging. In eerste instantie werd zijn bal nog gekeerd, maar in de rebound ging de bal alsnog het doel in (3-1). Eindelijk de beslissing en hierna gin het snel. Het was Jeroen die met een perfecte pass Jesse in stelling bracht die de bal alleen nog in de verre hoek hoefde te tikken (4-1). Direct uit de aftrap leverde men de bal in bij Jesper die vervolgens Harm diep stuurde. Harm was niet zelfzuchtig en legde af op de meegelopen Jeroen die simpel binnen tikte (5-1). Hierna floot de scheids direct af.

Met 3 doelpunten in 2 minuten boekte het 3e toch nog een ruime overwinning. Het had het duel echter al veel eerder op slot kunnen gooien. Aron bedankt voor het keepen! Niet veel te doen gehad qua aantal reddingen, maar wel goed opgebouwd. Volgende week speelt het 3e uit tegen Etten 2.

Scroll naar boven