FC Trias 1 wint overtuigend van PAX

FC Trias 1 heeft zondagmiddag uit tegen PAX een meer dan terechte overwinning geboekt. Waar Trias het eerder altijd lastig had bij PAX, was de ploeg van trainer Jos Heutinck deze middag heer en meester, waardoor er uiteindelijk een 1-3 einduitslag viel te noteren.

Al vanaf de aftrap zat FC Trias er bovenop. Onder aanvoering van Stefan te Selle en Giovanni Bartelds stond het achterin als een huis. Trias gaf de hele wedstrijd dan ook nauwelijks iets weg en PAX had het duidelijk moeilijk met de speelwijze van Trias. In de 1e helft creëerde FC Trias nog te weinig kansen om het overwicht in doelpunten uit te drukken.

In de 2e helft lukte dat veel beter. FC Trias kwam daarin (in tegenstelling tot vorige week) heel sterk uit de kleedkamer. Na ongeveer 10 minuten was het Danieck Nijland die snoeihard de 0-1 binnenkopte, na een uitstekende voorzet van de linkerkant van Richard Kok. PAX was hierdoor zichtbaar van slag. Dat werd door FC Trias niet veel later opnieuw afgestraft. Joost Piek maakte bij een vrije trap goed gebruik van onoplettendheid aan PAX-zijde. Voordat PAX in de gaten had wat er gebeurde, had Joost de diep staande Richard Kok al bediend, die heel beheerst afrondde (0-2). PAX bracht hierna een “pinch-hitter” in en ging op zoek naar de aansluittreffer, maar FC Trias bleef redelijk gemakkelijk overeind. Trias kreeg hierdoor ook meer ruimte voorin, wat tot een aantal prima mogelijkheden leidde, maar steeds wist men het doel net niet te vinden. Vlak voor tijd was het de ingevallen A1-speler Lars Dijkstra, die op rechts werd weggestuurd door Richard Kok. Lars behield het overzicht en gaf met een lage schuiver in de verre hoek de keeper van PAX het nakijken (0-3). PAX scoorde in blessuretijd nog één keer tegen, maar dat was slechts voor de statistieken.

Trainer Jos Heutinck na afloop van de wedstrijd: “We hebben vanmiddag een uitstekende wedstrijd gespeeld en zijn het beste omgegaan met de omstandigheden. De spelers hebben zonder uitzondering hun taken en de tactiek goed uitgevoerd. We hebben PAX onze wil opgelegd. Zij konden geen moment vat op ons krijgen en dat is een compliment waard aan het hele team van Trias. Dat we door deze overwinning een aantal plaatsen op de ranglijst stijgen, is natuurlijk ook mooi meegenomen. We moeten de goede lijn van na de winterstop nu zien door te trekken, want we zijn er zeker nog niet”.

Wij bedanken alle aanwezige supporters van FC Trias.

Zondag a.s. speelt FC Trias 1 thuis tegen Grol. Aanvang 14:00 uur op ’t Huitinkveld.

Klik hier om het verslag te lezen zoals PAX dat op hun website heeft gepubliceerd.

Scroll naar boven