3e is goed bezig!

Het 3e speelde zondag thuis tegen de nummer 2 van de ranglijst, Silvolde 2, waar het uit nog met 2-1 van heeft verloren. Eind van de week leek het er nog op dat Trias het moest doen zonder keeper en een uitgedunde selectie, vanwege: vakantie, ziekte en spelers die met het 2e mee moesten. Het 2e werd echter afgelast, dus kon Hugo het doel verdedigen en konden Bram en Harm gewoon met het 3e meedoen en moest de leiding alsnog keuzes maken. Voor de trainer van Silvolde was het nog lastiger, want het kwam met maar liefst 19 spelers aan in Winterswijk. Aangezien er maar 18 op het wedstrijdformulier kunnen, moest het zelfs 1 speler buiten de selectie laten. Ze namen de wedstrijd in ieder geval uiterst serieus.

Vorige week had Trias een perfecte start door binnen 2 minuten op voorsprong te komen, maar vandaag keek het al vroeg tegen een achterstand aan. Na 8 minuten spelen werd een speler aan de linkerkant van het veld geen strobreed in de weg gelegd en kon zo 3-4 man voorbij lopen, eenmaal in de 16 kon die de bal vrij inschieten (0-1). Niet lang daarna brak Gijs door over de rechterkant en kwam in kansrijke positie. Zijn schot werd echter nog net tot corner verwerkt, via de benen van de doelman. Hierna ging de wedstrijd redelijk gelijk op, zonder dat er echt kansen te noteren vielen. Na 30 minuten kreeg Trias een vrije trap op een meter of 20 van het doel. Stefan schoot deze hard op het doel en werd onderweg door de 3-mansmuur van richting veranderd, waarop de keeper volledig kansloos was (1-1). Vlak voor rust kwam Trias zelfs op voorsprong. Niels trapte een vrije trap, in de buurt van de middenlijn, hoog richting de 16, waarna Stan de bal doorkopte. Bram was er als de kippen bij en wipte de bal vervolgens over de te laat uitkomende doelman (2-1). Dit was tevens de ruststand.

De 2e helft had Trias de wind mee en begon meteen goed. Bjorn kapte achterin een Silvolde-aanvaller uit en gaf de bal vervolgens diep naar voren. De verdediger leek de bal simpel te kunnen wegwerken, maar liet de bal eerst stuiteren, waarna de aanstormende Gijs de bal wegkopte en vervolgens 1 op 1 naar het doel ging en beheerst afrondde (3-1). Aangezien Trias tot dan toe nog niet veel had weggegeven, moest dit toch wel een veilige marge zijn. Trias kreeg daarna ook nog mogelijkheden om de score te vergroten. Stan schoot een vrije trap op rand van de 16 in het zijnet, daarnaast kwam Gijs nog een paar keer gevaarlijk uit. Bij een van de aanvallen veroverde Frank de Vries een bal op het middenveld en kwam samen met Gijs in kansrijke positie, deze uitbraak werd echter slordig uitgespeeld, waardoor de score 3-1 bleef. Vlak na deze uitbraak liet Trias, Silvolde terug in de wedstrijd komen. Een diepgaande middenvelder werd vrijgelaten en ontving vervolgens ook nog de bal die hij koelbloedig afrondde (3-2). In plaats van de wedstrijd definitief op het slot te gooien, kwam de spanning dus weer in de wedstrijd. Op dat moment stond het organisatorisch niet helemaal goed en leek het nog een lange 20 minuten te gaan worden. Trias overleefde de storm en leek de zaak weer op orde te hebben. In de 80e minuut ontstond een vervelende situatie, want Stan zakte bij het wegdraaien door zijn knie, waar hij in het verleden ook al problemen mee had. Hij strompelde van het veld. Te hopen is dat het meevalt, maar de uitslag is nog afwachten. Niet lang daarna kon een speler van Silvolde over rechts 2 man voorbij spelen en kwam zo de 16 in. Daar werd de bal geblokt, maar kwam de bal voor de voeten van een andere Silvolde speler, die op rand 16 kon afwerken. Hugo redde in eerste instantie goed, in de rebound had de speler weer de hoeken voor het uitkiezen, maar nu kon Hugo de bal wederom keren en ook nog bij zich houden en dus kon Trias opgelucht ademhalen. Zo rond de 90e minuut brak Gijs over links door en leek te gaan scoren. De bal werd echter gekeerd en kwam voor de voeten van Stefan, zijn schot werd gekeerd, waarna Stefan sneller reageerde dan de verdediger en vol doorging voor de rebound en schoot in 2e instantie wel raak (4-2). Hiermee was de wedstrijd definitief beslist.

Met 6 punten uit 2 wedstrijden is het 3e goed uit de winterstop gekomen. Vandaag heeft het haast niets weggegeven. De 4-2 vandaag was misschien wel tekenend voor de wedstrijd. Trias was de gehele wedstrijd net iets scherper dan Silvolde en heeft daarom ook wel verdient gewonnen. Door de overwinning stijgt het weer een plaatsje, maar heeft het wel een wedstrijd meer gespeeld dan de concurrent. Volgende week is het 3e vrij, daarna moet het op bezoek tegen Eibergen 2, wat ook goed uit de winterstop is gekomen middels een 7-0 overwinning op Varsseveld 3.

Scroll naar boven