Trias 1 wint ook in Doetichem

Vandaag speelde Trias in Doetinchem tegen vv Viod, de rode lantaarndrager, in de 3e klasse C. Gezien de ranglijst waren de Heutinkveld bewoners verplicht om te winnen. De technische staf hield vandaag geen bespreking maar liet de thuiswedstrijd zien die men had verloren van Viod. Viod heeft dit seizoen namelijk nog maar 1x gewonnen en dat was tegen Trias. FC Trias wilde dit vandaag recht zetten.
In de 4e min konden we een enorme kans noteren van de thuisclub. De linksbuiten bediende de spits maar deze faalde hopeloos voor een lege goal. Geen 2 min later lag de bal wel in het netje, aan de andere kant. De opbouw was niet goed verzorgd aan Viod kant, waarna Roald Cornelis bediende. Deze was de rechtsback te snel af en punterde de bal bij de 2e paal binnen 0-1. Nog geen 2 minuten later was het al 0-2. Giovanni bediende Vanja op maat en deze wist hier wel raad mee 0-2. Trias zat op rozen dacht men. Maar als je op de bank zit, dan zat je daar vanmiddag niet gemakkelijk ondanks de 0-2 voorsprong. En dit bleek in d 19e min het geval. Een prachtige steekbal zette de rechtsbuiten pardoes alleen voor Nick. In plaats om zelf af te ronden, ging de bal breed op de mee gelopen linksbuiten 1-2. Viod geloofde er weer in. En dat kon ook. Want Trias speelde niet zijn beste wedstrijd van dit seizoen. Toch bereidde Trias haar voorsprong weer uit. In de 25e min bereikte een prima pass van Nick, Cornelis. Deze was weer eens te snel voor zijn tegenstander. Zijn voorzet leek een prooi voor de keeper, maar deze hield de bal niet klem. In de rebound was Jurrian er als de kippen bij 1-3. Hierna kreeg Trias nog een aantal kleine kansjes maar de voorsprong werd niet uitgebreid.
De 2e helft kunnen we heel kort zijn. Trias had vanmiddag niet het gogme om de voorsprong simpel uit te breiden. De ruimte die Viod weg gaf was enorm en men nam alle risico om een beter resultaat te halen. Een compliment aan de thuisclub. Maar we moeten ook eerlijk zijn, deze ploeg heeft daar te weinig kwaliteit voor om het Trias echt moeilijk te maken. Er werd dus na rust niet meer gescoord.
Een niet al te beste wedstrijd van Trias kant. Maar toch weer gewonnen en weer 3 punten erbij. Men kan gerust zeggen dat men ook volgend seizoen weer in de 3e klasse speelt. En dat was de doelstelling. Maar de technische staf kennende zal men deze doelstelling bij gaan stellen. Als je uit de laatste 5 wedstrijden 15 punten pakt is dit misschien ook wel mogelijk.

Volgende week is men vrij en gaat men genieten van een uitje. De week erop komt koploper Gendringen naar Winterswijk. In Gendringen speelde me toen een prima partij. Misschien is dit 6 maart ook weer mogelijk en zit er een verrassing in. Aftrap op de gebruikelijke tijd 14.00

Scroll naar boven