3e Komt niet tot scoren

Na de valse start van vorige week had Trias 3 deze week wat recht te zetten. Makkelijk zou het niet worden, want tegenstander Dinxperlo 2 was het vorige seizoen nog 2e geworden in deze klasse. Ten opzichte van vorige week waren er weer enkele wijzigingen. Gijs was afwezig, Niels en Ewout gingen met het 2e mee, Mathijs mocht weer keepen en Jesper en Bjorn waren weer terug van blessures. Het 3e had zelf maar 11 spelers, dus kwam het wel goed uit dat het 4e een baaldag had. Wilfred, Maarten en Erik waren bereidt gevonden om in te vallen (allen bedankt).

Na de minuut stilte vanwege het overlijden van Piet Arets (trouwens regelmatig supporter van het 3e), begon Trias goed aan de wedstrijd. Op de prima bespeelbare grasmat had het 3e de 1e helft een aantal prima combinaties. Dit leverde uiteindelijk een aantal ongevaarlijk afstandsschoten op net buiten het strafschopgebied. Trias domineerde, toch kwam de grootse kans van Dinxperlo. Na een corner kwam de bal achterin de 16 bij een speler van Dinxperlo, deze kon na een individuele actie afwerken en passeerde de keeper, maar Jesse kon nog net een tegengoal voorkomen, door het harde schot te stoppen met zijn onderbuik. Ook was er nog een moment dat de scheidsrechter kon fluiten voor een penalty. Over het algemeen domineerde Trias echter de wedstrijd en kwam Dinxperlo er alleen uit via lange ballen uit de counter. Ondanks de controle en eerder genoemde goede aanvallen werd het 3e niet echt gevaarlijk en dus werd er met 0-0 gerust.

De 2e helft was het spelbeeld totaal anders. Trias was niet meer de dominante ploeg, maar nu voerde Dinxperlo de druk op en was het grootste deel aan de bal. Echte kansen gaf Trias echter niet weg. Ondanks de dominantie van Dinxperlo, kreeg Trias nu de grootste kansen.

Na ongeveer een uur spelen maakte Jesse een goede diepgaande loopactie. Dat werd gezien door Thorben die hem met een prima bal 1 op 1 stuurde. Jesse had kunnen afleggen op de vrijstaande Maarten, maar koos ervoor door te lopen. Helaas werd hij tijdig bijgehaald door een snelle verdediger, die daarmee een doelpunt kon voorkomen. 10 Minuten voor tijd ging Thorben met een goede actie op snelheid langs zijn tegenstander en legde laag voor. Uiteindelijk kwam de bal net iets buiten de 16 bij Jeroen terecht, die zijn schot gekeerd zag worden door de doelman.

Dinxperlo domineerde, maar werd alleen dreigend middels stilstaande fases, waar Mathijs overtuigend keepte. Vlak voor tijd kreeg Dinxperlo nog wel een vrije trap op een meter of 20 van het doel, na een handsbal met het been. Deze vrije trap werd echter in de muur geschoten.

In de 89e minuut kwam er nog één grote kans voor het 3e. Maarten ging bij de achterlijn langs een verdediger en legde de bal vervolgens laag terug richting de rand van de 16, waar Jeroen volledig vrij stond. Het doelpunt werd al bijna geteld, maar zijn schot werd echter tot corner verwerkt door de doelman. Uit die corner kwam er, na knullig balverlies, nog een gevaarlijke uitbraak voor Dinxperlo, maar werd er door goed ingrijpen achterin een kans voorkomen. Gescoord werd er niet meer dus bleef de brilstand op het scorebord staan.

Het gelijke spel van deze week konden we nu wel mee leven gezien het vertoonde spel en de instelling. Om niet verder achterop te raken zal er volgende week toch een keer gewonnen moeten worden. Dat zal dan moeten gebeuren thuis (13:00 uur) tegen het 4e van Longa ‘30.

Scroll naar boven