FC Trias 4 start niet goed

Traditiegetrouw heeft de competitiewedstrijd op de zondagochtend na het Volksfeest in Kotten altijd wel iets bijzonders of spraakmakends in zich. Maar op deze morgen waren dit niet de rechtstreekse naweeën van de festiviteiten of het al dan niet presteren binnen de lijnen. Dit keer was het de zwartgelakte bolide van TD Kruukke die voor de nodige opschudding zorgde. Dat deze speciaal voor de gelegenheid en heel specifiek op deze zondagmorgen, door Eddy werd bestuurd was nog bijzaak. TD Kruukke zou dan ook met argusogen vanaf de bijrijdersstoel moeten toekijken, hoe zijn auto kort voor Haaksbergen bij de eerste stoplichten ( U weet wel, nabij de ronddraaiende caravan) de geest gaf. Ook na meerdere startpogingen zou de auto niet meer starten. Een storing in de boordcomputer zorgde ervoor, dat de auto in een zijweg geparkeerd moest worden, in afwachting van de ANWB.
Met de overvol bezette andere auto werd Sportpark Groot Scholtenhagen alsnog bereikt.

De eerste competitiewedstrijd zelf, begon toch een stuk minder tumultueus. Vanaf het eerste fluitsignaal bleek HSC’21 3 een geduchte tegenstander, welke met een stel geroutineerde en goede voetballers, gelijk het heft in handen nam. De boomlange vleugelspitsen en de behendige midvoor zorgden gelijk voor veel gevaar. Voor Trias 4 was het nog even zoeken naar de juiste organisatie, maar langzaam kwam men beter in het spel. Toch was het na HSC’21, dat na een kwartier spelen, via een paar rappe combinaties invalkeeper Erwin ten Pas kansloos liet en de 1 – 0 optekende.
Maar vanuit het niets was het Trias 4, dat binnen een minuut weer langszij kwam.
Een maβgeschneiderte dieptepas van Vincent, werd door Gijs V. vanaf de rechtervleugel ineens hoog voorgezet. De goed meegelopen Maarten bedacht zich geen moment en volleyde de hoge voorzet vanaf twintig meter, bekeken in de korte hoek.
Deze snelle gelijkmaker zorgde bij de thuisploeg voor wat onrust en nu was het juist Trias 4, dat hierdoor meer vertrouwen kreeg. Het spel ging in rap tempo heen en weer, waarbij HSC’21 wel het betere van het spel had.
Toch was het Trias 4, dat op voorsprong kwam. Gijs V. werd de diepte in gestuurd en schoof de bal behendig langs de keeper. De Haaksbergse lijnrechter had hier buitenspel in gezien en de scheidsrechter volgde zijn advies feilloos op. De 1 – 1 bleef helaas op het bord.
Kort voor rust was het de thuisploeg, die wederom via een prima combinatie, op voorsprong kwam.
Over dit doelpunt was geen twijfel en met de 2 – 1 op het bord werd de thee opgezocht.

Aangezien TD Kruukke inmiddels was opgehaald door de ANWB en druk bezig was zijn auto naar veiligere oorden te brengen, zou Henk te K. zijn honneurs waarnemen. Henk pakte deze uitgelezen kans, voerde direct enkele wissels door en vertelde de ploeg wat hen te doen stond.

In de tweede helft begon Trias 4 toch wat scherper dan in de eerste. Persoonlijke duels werden gewonnen, er werd korter gedekt en de tegenstander werd meer teruggedrongen op de eigen helft. Trias 4 was duidelijk op zoek naar de gelijkmaker en enkele keren was men hier dichtbij.
Echter juist door het aandringen op de helft van de tegenstander zorgde ervoor, dat er achterin meer ruimte weggegeven werd. HSC’21 maakte hier gretig gebruik van, want na ruim een uur spelen, bouwde men de voorsprong uit naar 3 – 1. Het verzet van Trias 4 leek nu definitief gebroken, zodat de thuisploeg zelfs nog mocht uitlopen naar een geflatteerde 4 – 1 overwinning.
Toch weer een verliespartij in de eerste competitiewedstrijd, al had Trias 4 een lange tijd uit mogen kijken naar wellicht toch nog een enkel punt. Deze ‘onbekende’ tegenstander bleek over een goed voetballende ploeg te beschikken, echter had men zich toch ook meermaals kwetsbaar getoond en werden ook de nodige fouten gemaakt.
Tot slot nog dank voor gelegenheidsspelers Erwin ten Pas en Luuk Meekes!

Zondag 25-09 a.s. dient zich wederom een uitwedstrijd aan. De heren van FC Trias 4 zullen dan aantreden tegen Buurse 2. Ook dit seizoen kan men Uw fanatieke steun hierbij zeker weer gebruiken en wij begroeten U dan ook graag tegen 11:00uur op Sportpark ’t Doornbos.

Scroll naar boven