3e Komt tekort tegen Dinxperlo 2

Na donderdag een ronde verder te zijn gekomen in de beker (1-2 winst uit tegen Reunie 3, doelpuntenmakers: Marcel en Rick), mocht Trias 3 zondag thuis aantreden tegen Dinxperlo 2, dat qua verliespunten op gelijke hoogte stond. Voor beiden was het belangrijk om te winnen, om niet verder achterop te geraken op de koploper.

Vanaf het begin was Dinxperlo de bovenliggende partij, dat al na een minuut spelen op voorsprong had kunnen komen. Gelukkig was de spits echter nog niet scherp die, op een meter of 5 van het doel, een lage voorzet vanaf links niet wist te verzilveren. Trias was dus gewaarschuwd, maar kwam alsnog vroeg in de wedstrijd op achterstand, nadat het zich in het centrum te gemakkelijk liet uitspelen (0-1). Hierna ging de storm wat liggen, maar kwam Trias maar niet in de wedstrijd. Het 3e kreeg slechts een aantal corners, maar kon verder geen kansen creëren. Dinxperlo kon nog wel enkele schoten op doel produceren. Tien minuten voor rust kwam Trias 3 na een overtreding op Ronald terecht in overtal. Hier wist het 3e echter ook niet van te profiteren. Vlak voor rust kwam er onverwachts toch nog een kans voor Trias. Na een lage scherpe voorzet van Niek, liet de keeper de bal los, waarna de ingelopen Frank de bal weliswaar over de keeper kreeg, maar te weinig snelheid meegaf, waarna de verdediging de bal nog makkelijk kon wegwerken.

De 2e helft kwam Trias goed uit de kleedkamer, wat ook snel een treffer opleverde. Een hoge voorzet vanaf rechts werd ingekopt door Maarten, waarna de doelman nog net kon keren, maar vervolgens liep een speler van Dinxperlo de bal van dichtbij in het eigen doel (1-1). Het 3e was hiermee terug in de wedstrijd, maar moest al gauw in het defensief, omdat Vincent enkele minuten moest toekijken, nadat hij een voorlangs kruisende speler naar de grond werkte. Trias kwam gelijk onder druk, maar kwam onnodig op achterstand. Bij een hoekschop kreeg een tegenstander de volledige vrijheid om de bal in het doel te schieten (1-2). Hierna ging het snel. Trias werd eigenlijk door 2/3 man zoek getikt, waarna er al gauw een onoverbrugbare achterstand op het scorebord stond (1-5). Hierna wist Trias 3, met de ingevallen Rick in het doel, een grotere nederlaag te voorkomen.

Een terechte nederlaag voor het 3e tegen een Dinxperlo 2 waar een paar spelers het verschil maakte. Volgende week moet Trias zijn rug zien te rechten in de uitwedstrijd tegen KSV 2.