3e Loopt averij op

Zondag nam Trias 3 het, met winderige omstandigheden, thuis op tegen Ulftse Boys 2. Vanwege een spelerstekort in de bovenste teams was er voor het 4e al een baaldag aangevraagd en zodoende had het 3e met invallers: Emiel, Erik, Maarten, Niek en doelman Niels weer voldoende man. De week ervoor heeft het 3e met een aantal van die spelers al vertrouwen kunnen opdoen in de bekerwedstrijd tegen Haaksbergen 2, dat met 1-4 gewonnen werd, waardoor er ook weer verder wordt gebekerd. Maarten en Ferdi waren hier de doelpuntenmakers (2×2). Laatstgenoemde kon dit maal echter niet meedoen, omdat hij op de training 2 gebroken ribben heeft opgelopen.

De start was goed. Na een minuut of 5 kreeg het 3e een hoekschop, waarbij de bal in eerste instantie nog buiten de 16 werd weggewerkt. Daar ontving Hugo echter de bal, die de bal vervolgens op rand 16 met links in de linkerbovenhoek plaatste, waarop de keeper volledig kansloos was (1-0). Lang kan Trias 3 er echter niet van genieten, want enkele minuten daarna haalde een tegenstander van meer dan 20 meter uit. Gesteund met de wind in de rug verdween de bal onhoudbaar in de linkerbovenhoek (1-1). Niet lang daarna kwam het 3e zelfs op achterstand. Rechtsvoor was een speler aan de wandel met de bal, waarna die vervolgens op rand van de 16 een steekballetje gaf op een diepgaande middenvelder die beheerst afrondde (1-2). Trias moest nu een achterstand zien om te buigen en kreeg hier ook wel de mogelijkheden voor. De grootste kans was voor Cas die na een goede loopactie 1 op 1 werd gestuurd door Niek. De doelman was echter ver uitgekomen en verkleinde daarmee het doel, waarna Cas de bal tegen de doelman op schoot. Voor rust kwam Trias alsnog op gelijke hoogte. Vanaf links was het Emiel die met een afgemeten voorzet Maarten in stelling bracht, die alleen nog subtiel hoefde binnen te tikken (2-2). Dit was tevens de ruststand.

De 2e helft was het voetbal niet goed te noemen, toch kreeg Trias hier eerst nog de betere mogelijkheden. Zo was Gijs 2/3 maal dicht bij een treffer, maar was hij niet scherp genoeg / ongelukkig in de afronding. Zo bleef de wedstrijd lang gelijk. Naarmate de wedstrijd vorderde werd er door Trias ook meer ruimte weggegeven, wat voor dreiging zorgde met hun snelle aanval. Bij een van die uitbraken, een kwartier voor tijd, kwam Trias nog goed weg toen een schot van de zijkant, binnen de 16, van richting werd veranderd, waarna de bal net naast de goede kant van de paal verdween. Dit was echter uitstel van, want 10 minuten voor tijd kwam het als nog op achterstand. Na slordig balverlies van Frank volgde een counter van Ulftse Boys met de razendsnelle aanvaller die niemand bij kon houden. 1 op 1 maakte die geen fout meer en ronde beheerst af (2-3). De tegenstander had hierna nog kunnen profiteren van de geboden ruimte, maar maakte geen goals meer. Het 3e probeerde het ook nog, maar kon ook niet meer scoren. Waardoor Trias 3 verliest van een effectief en efficiënt Ulftse Boys.

Naast dat het 3e 3 punten laat liggen vielen er ook weer 2 uitvallers te noteren. Wat niet echt goed uitkomt met de huidige krappe selecties. De komende week/weken, wordt bekeken hoe verder te gaan met team 3/4.

Scroll naar boven