3e Door naar kwartfinale beker

Na oefenwinsten tegen AD 2 en Winterswijk 3 stond voor Trias 3 zondag de 1/8e finale bekerwedstrijd uit tegen Brummen 3 op het programma. Om diverse redenen was niet iedereen in staat om te voetballen, maar toch kon er met 14 man sterk worden afgereisd. Gezien de winterse omstandigheden werd er vooraf voor de zekerheid gebeld of het niet afgelast was, maar dat bleek niet het geval, zodat er om 10 uur gestart kon worden tegen het ervaren Brummen 3.

Eenmaal begonnen was de start aan beide kanten nog slordig op het prima bespeelbare kunstgrasveld, maar naarmate de wedstrijd vorderde was Trias in de uitvallen wel de gevaarlijkere ploeg. Dit leverde na een minuut of 10 ook een penalty op, nadat Rick, toen hij wilde uithalen, ongelukkig onderuit getikt werd. De penalty werd genomen door Jeroen, maar zijn geplaatste bal in de linkerhoek werd gekeerd door de doelman. Brummen bouwde over het algemeen achterin rustig op en creëerde vervolgens vooral gevaar met opportunistische hoge ballen op de lange sterke voorhoede. Eenmaal was het hierbij ook gevaarlijk, maar wist het één op één met de keeper tegen de paal te schieten. Verder werd het niet echt gevaarlijk doordat het verdedigend goed stond. Trias was dus de gevaarlijkere ploeg, maar was in de laatste fase ook ongelukkig/slordig. Na een minuut of 30 kwam het dan toch op voorsprong. Een vrije trap net buiten de rechter 16 werd door Roy voorgezet, waarna Eddy achterin bij de 2e paal keurig afrondde (0-1). De doelpuntenmaker stelde niet lang daarna ook Rick in goede stelling, middels een prima pass in de diepte, maar één op één wist de uitgekomen doelman het lage geplaatste schot tot corner te verwerken. Hierdoor ging Trias met een magere 0-1 voorsprong de rust in.

Na rust was het Maarten dat eerst nog wel gevaarlijk werd, maar zijn uitdraaiende afstandsschot belande op de bovenkant van de lat. Hierna kreeg Trias 3 het echter een stuk lastiger dan in de eerste helft, mede doordat Brummen meer druk ging zetten in combinatie met het opportunistische spel. In een moeilijke fase was het echter Jeroen dat de score vergrote. Na een kaats met Maarten kwam hij op rand van de 16 in scorende positie en ronde beheerst af (0-2). Hierna bleef het ondanks de druk een aantal aardige kansen van Brummen lang deze stand. Tot 8 minuten voor tijd. Bij een corner waar hun doelman al mee naar voren ging werd de aansluitingstreffer binnen gekopt (2-1). De hoop op een gelijkmaker groeide voor de tegenstander, maar Trias 3 wist de laatste minuten, ook met enig fortuin, stand te houden, waardoor het zich weet te plaatsen voor de kwartfinale van de beker.

Volgende week is het vanwege het carnaval weekend vrij, de week erna staat de uitwedstrijd tegen Winterswijk 4 op het programma.