3e Ondervindt weinig tegenstand in Doetinchem

Trias 3 ging zondag op bezoek bij VIOD 4. Ewoud had lichte knieklachten en was daarom bereidt gevonden om de openstaande vacature van doelman in te vullen. Dankzij Jim (5e) en Jelle (6e) had het 3e weer voldoende spelers om de strijd aan te gaan (beiden bedankt hiervoor!). Na een korte warming-up kon er voor het Trias 3 op het late aanvangstijdstip van 11:30 uur worden afgetrapt.

Trias startte direct goed. Na 1 minuut spelen gaf Gijs vanaf de linkerkant een afgemeten hoge voorzet richting Ferdi, die uitstekend binnenkopte (0-1). Trias bleef verreweg de betere ploeg tegen een zwak VIOD dat er weinig zin in leek te hebben en dat leverde dan ook al snel een 2e treffer op. Ferdi wipte een bal over de verdediging, waarna de diepgaande Gijs één op één ging en koelbloedig afrondde (0-2). Het spelbeeld bleef de gehele 2e helft hetzelfde, waarbij het 3e wel met 0-7 de rust in had kunnen gaan, maar de afronding was niet altijd nauwkeurig. Toch wist het 3e nog wel 2 keer te scoren. De 3e was misschien ook wel de mooiste van de dag. Aan de linker kant werd een aanval opgezet via een paar 1-2tjes, waarna Gijs hoog voorzette en de opgekomen Jim keurig binnenkopte (0-3). De laatste vlak voor rust was ook een mooie. Een hoge voorzet kwam bij de 2e paal bij de diepgaande Jeroen die direct uithaalde en de keeper kansloos liet (0-4).

De 2e helft begon Trias zwak. Het kwam direct na de aftrap onder druk te staan en kwam verdedigend een aantal keer te laat, omdat het niet goed stond. De 1e kans ging nog mis, maar binnen 2 minuten scoorde VIOD alsnog (1-4). Of het nog spannend zou worden werd niet lang daarna duidelijk, want de vrijstaande Jim ontving, ver op de tegenstanders helft aan de linkerkant van het veld, de bal en gaf deze af op Ferdi, die zag dat de doelman te ver voor het doel stond en schoot de bal met buitenkantje voet subtiel over hem heen (1-5). De rest van de 2e helft was Trias niet meer de betere, maar ging het redelijk gelijk op, wat mede kwam door een positionele wisseling aan VIOD-kant. Hierdoor kreeg VIOD ook nog 1 of 2 kansjes, maar kon Ewoud daarbij niet passeren. Trias kreeg ook nog mogelijkheden en scoorde ook nog eenmaal. Na balverlies van VIOD legde Frank de bal uiteindelijk af op Jelle, die niet buitenspel stond, omdat een speler aan de andere kant van het veld buitenspel ophief, waarna Jelle op rand van de 16 direct uithaalde, waarna de bal in de rechterbovenhoek verdween (1-6). Dit was tevens de eindstand.

Een meer dan verdiende overwinning met mooie goals, waarbij de dubbele cijfers misschien ook wel mogelijk was geweest. Volgende geen competitiewedstrijd, maar staat er wel de laatste poulebekerwedstrijd op het programma uit tegen Haaksbergen 2. Wie van Trias 3 / 4 daarheen gaan is nog de vraag.

Scroll naar boven